Locuri libere, la cort

ORADEA - Corturile instalate pe perioada iernii în curtea Azilului de noapte din strada Gutenberg au fost umplute deja de persoane aduse de pe străzile Oradiei. Viceprimăriţa Biro Rozalia spune că, în măsura în care va fi nevoie, pe amplasamentul din Velenţa se mai poate monta un astfel de cort.

„Azilul de noapte funcţionează separat de corturi, având circuit închis. Cei care locuiesc la cort nu au acces înaunutru”, zice Biro.

Conform acesteia, ocupanţii corturilor primesc o masă caldă pe zi de la Cantina Socială şi, cei care se dovedesc a fi orădeni, consultanţă socială.

„Asistenţa socială oferită de noi va consta din întocmirea de anchete sociale pentru fiecare dintre aceste persoane şi ajutor pentru întocmirea de acte de identitate. Dacă sunt din Oradea, încercăm să le asigurăm consultanţă astfel încât să-şi găsescă ceva de lucru. Cei care nu sunt orădeni, vor trebui să plece”, declară Biro, conştientă fiind că nu deţine nici un mijloc legal să-i oblige pe cei din a doua categorie să părăsească oraşul.

Corturile de la Azilul de noapte au o capacitate maximă de 50 de persoane.

Caz special

O situaţia aparte în culegerea persoanelor fără adăpost de pe străzile Oradiei este a unui cuplu care-şi face veacul pe o bancă din Parcul Petofi. „Am fost afară şi am discutat cu ei cam o jumătate de oră dar au refuzat să părăsească banca. Domnul spune că nu pleacă de acolo până nu-l omoară pe cel care i-a dat afară din casă. Nu văd ce putem noi face în această situaţie. Dacă vremea devine mai rece, am putea să le oferim aistenţă pe stradă, cum am văzut că se practică în Ungaria, dar tot nu e o soluţie”, crede viceprimăriţa.
Cristina Ghilea0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !