Locuri libere la tratament în staţiunile balneare

De Dan Birta
Locuri libere la tratament în staţiunile balneare
Casa Judeţeană de Pensii Bihor mai are 175 de bilete nesolicitate pentru seria ce începe în 26.09.2016.

Altădată, bihorenii se băteau pentru biletele de tratament prin Casa Judeţeană de Pensii (CJP) Bihor. Acum, au mai rămas nesolicitate nu mai puţin de 175 de bilete, dintre care 110 sunt în judeţ: 25 la Băile 1 Mai, 60 la Băile Felix, 22 la Tinca – staţiuni recomandate pentru afecţiunile reumatismale, şi trei la Stâna de Vale – staţiune recomandată pentru afecţiunile sistemului nervos.

„Biletele sunt disponibile pentru seria 15, cu începere din data de 26.09.2016. Persoanele interesate se vor prezenta la sediul instituţiei, între orele 8:00-14:00, cu actul de identitate (original+copie), biletul de trimitere pentru serviciile medicale clinice, formular unic cu regim special, eliberat de către medicul de specialitate (copie) şi cuponul pentru plata pensiei (copie+original)”, ne-a informat Carmen Polman, directorul economic al instituţiei.

Biletele de tratament se eliberează personal titularului sau unei alte persoane desemnate de către titular prin procură autentificată.

Alte staţiuni

Pe lângă staţiunile bihorene amintite, mai sunt disponibile bilete în alte 13 staţiuni, recomandate pentru diferite afecţiuni. Astfel, pentru tratarea afecţiunilor reumatismale mai sunt disponibile două bilete în staţiunea Lacu Sărat, cinci la Ocna Şugatag, patru la Eforie Nord, două la Saturn.

Pentru tratarea afecţiunilor digestive sunt opt locuri la Olăneşti. Afecţiunile nervoase şi respiratorii pot fi tratate la Slănic Prahova, unde sunt disponibile cinci locuri, dar şi la Târgu Ocna – două locuri. La Sovata (staţiune recomandată pentru tratarea afecţiunilor ginecologice) sunt zece bilete de tratament, la Buziaş (staţiune recomandată pentru tratarea afecţiunilor cardiovasculare) – trei locuri; la Turda (staţiune recomandată pentru tratarea afecţiunilor respiratorii şi reumatismale) sunt două locuri, iar la Tuşnad (staţiune recomandată pentru tratarea afecţiunilor cardiovasculare) – două locuri. Vatra Dornei are disponibile zece bilete de tratament, pentru cei cu afecţiuni vasculare, iar Moneasa tot zece locuri, pentru cei cu afecţiuni ale sistemului nervos.

Pensionarii vor plăti pentru un sejur de 16 zile (cu tratament şi pensiune completă) jumătate din valoarea cuponului de pensie, dacă au pensia mai mică decât salariul mediu brut pe ţară, utilizat la fundamentarea bugetului asigurărilor sociale de stat pe 2016, adică 2.681 de lei. Asiguraţii cu salariul mai mic decât cel amintit vor plăti jumătate din valoarea biletului de tratament.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !