Locuri rezervate la licee pentru rromi

Ministerul Educatiei si Cercetarii (MEC) informeaza ca pâna la data de 1 mai 2006, inspectoratele scolare judetene trebuie sa afiseze oferta de scolarizare/formare profesionala, concretizata în profiluri si calificari profesionale, pentru învatamântul liceal.

Aceasta trebuie sa se faca pentru filiera tehnologica si pentru scoala de arte si meserii. De semenea, sa tipareasca brosura care cuprinde toate informatiile despre admitere. Astfel, din 5 mai, brosurile cuprinzând toate informatiile legate de admitere vor fi transmise în scolile gimnaziale, iar de la data de 9 mai 2006, va fi transmisa scolilor gimnaziale si lista centrelor de înscriere, precum si a scolilor arondate fiecarui centru, urmând ca din 15 mai sa fie afisate locurile speciale pentru candidatii rromi.

Locuri pentru rromi

Ministerul Educatiei si Cercetarii solicita unitatilor de învatamânt ca optiunile rromilor sa fie preluate în timp util si centralizate la nivel de ISJ. Înscrierile pe locurile special pentru rromi se vor derula între 16 mai si 16 iunie, aceasta fiind data limita pentru primirea cererilor de înscriere a candidatilor.

Locurile speciale pentru elevii rromi sunt alocate peste numarul de locuri acordat prin planul de scolarizare, în limita a 30 de elevi la clasa, iar repartizarea candidatilor se va face în ordinea descrescatoare a mediilor de admitere si în baza optiunilor exprimate.

Ioana Iuhas0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !