Locurile în clasa 0 ocupate în proporție de 99,6%

Locurile în clasa 0 ocupate în proporție de 99,6%
Pentru anul școlar care vine, în Bihor locurile în clasele primare sunt ocupate aproape în totalitate.

Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Bihor anunță părinții că s-au afişat rezultatele finale după prima etapă de înscrieri în învățământul primar în județ. „Părinții trebuie să fie liniștiți că sunt locuri disponibile pentru toți copiii care urmează să intre clasa 0. În acest sens ISJ Bihor a pus la dispoziție mai multe locuri astfel încât toții copiii apți să aibă acces în sistemul de învățământ primar”, ne-a declarat Claudiu Damian, purtătorul de cuvânt al ISJ Bihor.

Conform calendarului de admitere în învăţământul primar din 2017-2018, în data 23 martie, în judeţul Bihor au fost introduse şi validate 4.646 de cereri. Dintre acestea, au fost admise 4.628, reprezentând 99,6 % din totalul solicitărilor înregistrate. Din cele 4.628 de cereri, 3.819 au fost admise la prima opţiune făcută pentru şcoala de circumscripţie (faza I), 805 au fost admise la prima opţiune făcută pentru altă şcoală (faza a II-a), iar 22 au fost admise la a doua opţiune făcută pentru şcoala de circumscripţie (faza a III-a). Celelalte 18 cereri rămase vor fi soluţionate în a doua etapă, deoarece nu conţineau în fişa de înscriere opţiunea pentru revenirea la şcoala de circumscripţie.

4harta-inscrieri-clasa-0 Situația copiilor înscriși în clasa 0 ©

„A doua etapă de depunere a cererilor, rezervată copiilor care nu au fost cuprinşi în nicio unitate de învăţământ după prima etapă, se va desfăşura în perioada 24-30 martie. În acest sens, părinţii vor completa un nou formular de înscriere, repartizarea urmând a se realiza pe locurile disponibile după prima etapă. Unităţile de învăţământ sunt obligate să afişeze situaţia copiilor înscrişi şi a locurilor libere, după fiecare etapă de înscriere. Rezultatele finale vor afişate în unităţile de învăţământ şi pe site-ul ISJ Bihor în data de 6 aprilie. În perioada 7-13 aprilie vor fi soluţionate, la nivel local, toate cazurile nerezolvate”, se arată în comunicatul ISJ Bihor.

Despre locurile rămase vacante pentru a doua etapă de înscriere în învăţământul primar, precum şi alte detalii, părinții pot să le afle accesând site-ul ISJ Bihor, secţiunea Învătâmânt Primar (http://www.isjbihor.ro/curriculum/invatamant-primar/726-inscrierea-in-invatamatul-primar-2017).0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !