Logan, sabotata de un sudor!

Logan, sabotata de un sudor!
Peste 3.000 de Loganuri au fost rechemate la Uzina Dacia, pentru un posibil defect la scaunul din fata al soferului. Erorile de productie se datoreaza unui sudor nou!

Este vorba de 3.015 Loganuri fabricate intre 15 si 19 septembrie 2005. Conducerea uzinei a precizat ca scaunele respective nu se produc la Automobile Dacia, fiind fabricate de alta firma. Constantin Stroe a precizat ca scaunul se poate indoi doar in cazurile in care soferul este supraponderal sau masina trece printr-o groapa destul de adanca.

“Producatorul care fabrica aceste scaune – pentru ca nu uzina le face – a angajat un sudor nou, care nu stie sa faca treaba ca la carte. Costurile vor fi suportate de producatorul de scaune, iar sudorul va suporta niste consecinte. Vreau sa precizez ca nu este vorba despre o solutie constructiva necorespunzatoare, ci pur si simplu este o eroare umana”, a mai spus Stroe.

Vicepresedintele & CEO Automobile Dacia Grup Renault, Constantin Stroe, a declarat ca rechemarea automobilelor la fabrica este o actiune preventiva pe care Dacia a aplicat-o de doua ori in acest an. Posibilul defect aparut, deocamdata numai la doua masini, se refera la scaunul soferului, a carui armatura de rezistenta nu a fost sudata corespunzator si scaunul se poate indoi.

Antecedente

In februarie 2005, compania a retras de pe piata peste 15.000 de autoturisme, pentru remedierea unor defectiuni. Era vorba, in principal, de trei probleme: cricul masinii, cablul de alimentare al alternatorului (risc de scurtcircuit) si probleme cu demarajul in anotimpul rece.

Potrivit conducerii uzinei, costul retragerii autoturismelor Logan in service pentru remedierea acestor defectiuni s-a ridicat la circa 300.000 de euro.

Sursa: Onlinesport.ro