Look nou pentru chioşcurile de ziare

38Comentarii
Look nou pentru chioşcurile de ziare
Ilie Bolojan i-a pus în temă pe vânzătorii de ziare la chioşc: doreşte ca Oradea să aibă modele noi de chioşcuri.

Puţini se mai pot îndoi de preocupările primarului pentru estetica Oradiei. Dincolo de alte comentarii ce cu siguranţă că pot fi făcute, Bolojan a generat printre altele un şantier serios ce vizează estetica Bdului Dacia, a cerut firmelor să se ocupe de sensurile giratorii de la ieşirile din oraş, a lansat un concurs de idei pentru amenajarea Centrului şi un program pentru refacerea faţadelor clădirilor. Acum, chioşcurile de ziare au căzut în raza de acţiune a lui Ilie Bolojan.

Vineri, primarul împreună cu reprezentanţii Instituţiei Arhitectului Şef şi cei ai Administraţiei Imobiliare Oradea au avut o întâlnire cu reprezentanţii chioşcurilor de vânzare a presei din municipiu. „Având în vedere că municipalitatea intenţionează să amenajeze zona centrală se impune şi o modernizare a punctelor de vânzare a presei”, a arătat Biroul de Presă al Primăriei.

Ilie Bolojan a declarat pentru Jb că Primăria municipiului Oradea se va consulta cu chioşcarii în vederea stabilirii a două modele de chioşcuri: unul care să fie utilizat în zona centrală şi care să se încadreze în aspectul arhitectural al Centrului istoric şi altul care să fie în concordanţă cu priveliştea din cartierele de blocuri.

Variante

Vineri, reprezentanţii municipalităţii le-au propus chioşcarilor două variante pentru rezolvarea situaţiei. Într-o primă variantă aceste chioşcuri se cumpără pe cheltuiala chioşcarilor, care vor folosi apoi o perioadă de timp (10-15 ani) locaţia, pentru amortizarea investiţiei. Într-o altă variantă, chioşcurile sunt achiziţionate de municipalitate, iar chioşcarii urmează să plătească o chirie pentru utilizarea lor.

„Avem intenţia să modernizăm aceste chioşcuri, dar totodată, dorim să îi susţinem pe cei care sunt pe piaţă, fără să le îngreunăm situaţia”, a spus primarul Ilie Bolojan.

Municipalitatea va mai avea consultări şi pe viitor cu reprezentanţii chioşcurilor pentru a alege modelul unitar şi pentru a găsi cea mai optimă variantă de modernizare a acestora.

Totodată, pe site-ul Primăriei (arhitectsef.oradea.ro) au fost postate câte un model pentru chioşc de ziare, chioşc, chioşc pentru flori, chioşc de alimentaţie publică şi chioşc pentru îngheţată.

C.C.

 38Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor