Lotul 1 Timisoara – Lugoj, aproape gata. Se asteapta inaugurarea

De Marcel Hoster
Lotul 1 Timisoara – Lugoj, aproape gata. Se asteapta inaugurarea
Lotul 1 Timisoara – Lugoj, aproape gata. Se asteapta inaugurarea
Lucrările aferente celor 10 kilometri ai lotului 1 din autostrada Timişoara – Lugoj sunt (aproape) finalizate. Tot ce era lucrare de construcţie e finalizat, se mai lucrează la curăţenie, amenajări peisagistice. De aşteptat mai este doar a fi inaugurată. Când… nu se ştie încă.

Şoferii dornici de a conduce pe o nouă porţiune de autostradă, cea dintre nodul de pe A1 de la Giarmata şi ieşirea dintre Izvin şi Remetea Mare, unde se asigură legătura cu DN6, spre Lugoj, vor mai avea puţin de aşteptat. Constructorul acestui tronson şi-a făcut deja treaba. „Noi am terminat lucrările, inclusiv ieşiri şi spaţii de odihnă, acum mai lucrăm la finalizate, la plantarea unor arbori pe margine”, ne-a declarat Ştefan Şerbu, conducătorul lucrărilor din partea societăţii constructoare, compania UMB.

Predarea lucrărilor se va putea face cu mult timp înainte de termenul final, acesta fiind luna aprilie a anului viitor. Prin finalizarea construcţiei tronsonului 1 din Timişoara – Lugoj societatea UMB va putea să treacă mai departe, la alte lucrări, aceasta licitând pentru majoritatea tuturor loturilor noi din A1 pentru care s-a anunţat demararea procedurilor de stabilire a constructorului.

În ceea ce priveşte tronsonul de 10 kilometri al Timişoara – Lugoj, unul dintre motivele întârzierii ar putea fi legat de nefinalizarea lucrărilor la nodul rutier de la Giarmata. Acolo trebuiau finalizate „bretelele” care asigură accesul pe şi de pe A1, subtraversarea autostrăzii de drumul judeţean spre Maşloc, dar şi finalizarea legăturii dintre Arad – Timişoara şi Timişoara – Lugoj. Aici au fost ceva întârzieri şi, astfel, nu se putea asigura fluidizarea traficului dinspre Arad spre Lugoj.

Dacă lucrările vor fi terminate şi noua porţiune oferită spre circulaţie cea mai mare parte a traficului greu, mai ales TIR-uri va fi preluată de noua autostradă, ceea ce va însemna eliberarea traficului de pe drumul judeţean. Pe porţiunea dintre nodul de la Giarmata şi sensul giratoriu de la Centura Timişoarei era un trafic infernal în ultima perioadă, aceasta mai ales din cauza tirurilor care erau nevoite să aleagă această rută pentru a-şi asigura continuarea drumului spre Lugoj.

Reprezentanţii Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România au anunţat că pentru vineri este programată o etapă preliminară de „pre-preluare” a autostrăzii spre Lugoj, urmând ca în zilele viitoare să aibă loc şi recepţia şoselei.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !