Louisiana şi Texas, zone calamitate

Louisiana şi Texas, zone calamitate
Anunţat la început drept un monstru, care va devasta oraşe întregi, uraganul Rita s-a transformat în furtună tropicală. Rita nu a trecut însă fără să lase urme! O persoană a murit în Mississippi în timpul unei tornade rămase în urma furtunii.

Pentru refacerea imediata a zonei cu ajutor federal, presedintele american George W. Bush a decretat cele doua state, Louisiana si Texas, zone calamitate.

Pagubele provocate de Rita sunt sub asteptarile initiale ale autoritatilor. Dar trebuie luate în calcul. Mai multe cladiri din Texas, Louisiana si Mississippi au ramas fara curent electric.

La Vermilion Parish, oamenii sunt blocati din cauza inundatiilor, iar apa a ajuns la 3 metri. Sute de case au ramas fara acoperisuri, arborii au fost smulsi din radacini, iar doua rafinarii din Port Arthur, Texas prezinta pagube importante. Tot aici, primarul a anuntat ca au fost arestate noua persoane care au comis jafuri.

‘Se pare ca orasele Houston si Galveston au fost crutate de ce putea fi mai rau, dar vreau sa le reamintesc locuitorilor din zona sa ramâna în casele lor, sa ramâna în locurile unde s-au adapostit. Suntem înca preocupati de inundatii, copaci cazuti, darâmaturi, de tot ce e periculos, astfel ca oamenii trebuie sa ramâna în locuri sigure si sa asculte de autoritatile locale’, a declarat George W. Bush.

Presedintele George W. Bush aflat la Austin, Texas s-a aratat încrezator în refacerea rapida a zonei ravasite de Rita. 2400 dintre soldatii Garzii Nationale aflati în Alabama si Mississippi pentru refacerea zonei dupa trecerea uraganului Katrina, au fost mutati acum în vestul Louisianei si estul Texasului.

‘Stiu ca pentru foarte multi oameni acestea sunt vremuri cumplit de grele. Sper sa va linistiti putin stiind ca multe persoane, inclusiv cele din aceasta camera, lucreaza continuu ca sa va salveze si sa va ajute’, a mai adaugat presedintele american.

Orasul New Orleans, grav afectat de Katrina, a fost inundat din nou de ploile aduse de uraganul Rita.

Realitatea.tv

Se
fac acum comparatii între Rita si Katrina

Un
nou uragan ar putea lovi zona New York

Rita
nu mai reprezinta un pericol major

O
noua era a uraganelor?

Uraganul
a lovit în plin statele Texas si Louisiana

Un autobuz cu pasageri a ars complet