LPS Banatul, o istorie de 65 de ani intr-o singura zi

De Florina Bălu
Reactualizat la:
LPS Banatul, o istorie de 65 de ani intr-o singura zi
Liceul cu Program Sportiv Banatul din Timișoara Banatul a aniversat astăzi 65 de ani de la înființare. Evenimentul a fost marcat prin momente festive, refacerea traseului istoric al liceului și meciuri demonstrative ale actualilor elevi. 

Curtea Liceului cu Program Sportiv Banatul din Timișoara s-a umplut astăzi de sute de persoane, actuali și foști elevi, personalități marcante ale sportului românesc, oficialități și autorități locale, cu ocazia aniversării a 65 de ani de existență.

Evenimentul a debutat la ora 10.00, cu purtarea ștafetei de la Liceul de Artă, care a fost primul sediu al unității de învățământ, până la actualul sediu, situat pe FC Ripensia. Actuali elevi, foști elevi și sportive de marcă, precum Paul Codrea, Florin Bătrânu, Alin Artimon și Cristian Dieter au purtat o flacără olimpică și au refăcut prin traseul ales toate locațiile în care școala sportive avut sediul de-a lungul timpului. Flacăra olimpică a ajuns la LPS Banatul la ora 12.00, marcând deschiderea aniversării. Au fost prezente generații întregi de foști elevi, începând cu prima promoție care a absolvit cursurile unității de învățământ, din anul 1951. Printre sportivii cu care se mândrește liceul se numără antrenorul echipei naționale de handbal a României și Germaniei, Victor Chița, campioana mondială la tenis de masă Zeller Ella, campioana și deținătoarea recordului national la aruncarea cu sulița, Lia Moțiu, primul înotător roman participant la Jocurile Olimpice, Ladislau Costa, triplul campion European și mondial la junior la box Flavius Biea și mulți alții.

“În calitatea mea de director, dar și de absolvent al Liceului cu Program Sportiv Banatul, nu pot decât să mă mândresc cu dezvoltarea remarcabilă a acestei instituții care a devenit, prin strădaniile noastre și ale înaintașilor nostril, una dintre cele mai representative din țară, cu o bază materială modernă și un remarcabil palmares de performanțe sportive și școlare. Îna celași timp, doresc să îmi exprim convingerea că istoria acestei școli este doar la început și că toți elevii nostril vor duce mai departe cu responsabilitate și recunoștință numele ei. La mulți ani și multe performanțe!”, le-a spus celor prezenți directorul LPS Banatul, Marius Cociu.

Au adresat urări de felicitare atât invitații special, președintele Federației Române de Handbal, Cristian Grațu, președintele Federației Române de Box, Leonard Doroftei, vicepreședintele Federației Române de Box, Francisc Vastag, cât și primarul Nicolae Robu, președintele Consiliului Județean Titu Bojin și subprefectul județului Timiș, Liliana Oneț. La eveniment a participat și ministrul delegat pentru Învățământ Superior, Cercetare Ştiințifică și Dezvoltare Tehnologică, Mihnea Costoiu.

Evenimentul festiv a continuat cu meciuri demonstrative ale elevilor și întâlniri între generații de absolvenți și profesorii lor. Manifestarea se va încheia în seara aceasta la Cantina Politehnicii, unde de la ora 19.00 va avea loc un bal aniversar.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !