LPS Bihorul, campioana ţării

6Comentarii
LPS Bihorul, campioana ţării
Târgu Mureş, Oradea – Baschetul orădean şi-a mai adăugat recent în palmares un nou titlu de campion naţional. Performanţa a fost reuşită de echipa de tineret (Under 20 de ani) a CSŞ LPS Bihorul, care a devenit campioană a ţării, în urma turneului final, disputat la Târgu Mureş.

Antrenorul formaţiei campioane, Dragoş Oprea, afirmă că acest campionat s-a desfăşurat în premieră, fiind înfiinţat de FR Baschet cu scorul de a oferi baschetbaliştilor de la categoria de vârstă tineret posibilitatea de a evolua într-o competiţie oficială.

Aceştia au şanse reduse de a evolua cu regularitate în prima divizie, datorită invaziei de jucători străini din campionatul nostru. CSŞ LPS Bihorul a cucerit cu multă autoritate titlul naţional. Turneul final a reunit la start patru echipe, desfăşurându-se în sistem semifinale – finale. În semifinale, CSŞ LPS Bihorul a dispus de CSŞ 4 Bucureşti cu scorul de 85-61, iar în finala mare, orădenii au spulberat CSŞ Braşovia Cuadripol Braşov, scor 103-75.

Victorii autoritare

„Am fost de departe cea mai bună echipă din campionat. La turneul final, puteam să câştigăm la scoruri şi mai categorice, dar după ce ne-am distanţat, am preferat să rulez toţi jucătorii din lot.

Mai mult, la turneul final ne-au lipsit doi jucători, Scurtu şi Török, care au fost plecaţi în Franţa cu lotul naţional Under 18 ani. Cinci-ul nostru de bază a fost format din Nicoară, Mandache, Lázár, Flaundra şi Hora. Nicoară a reuşit o performanţă mai rară în finală, marcând nu mai puţin de 44 de puncte într-un singur meci. El a fost declarat de altfel cel mai bun jucător al turneului, iar Hora a fost cel mai bun aruncător de trei puncte”, ne-a declarat reputatul antrenor Dragoş Oprea.

Echipa CSŞ LPS Bihorul a avut componenţa: Titus Nicoară, Andrei Mandache, Lázár László, Raul Flaundra, Horia Hora, George Scurtu, Török Rolánd, Adib Khal, Botos Roland, Takács István, Mate Stretea, Mircea Păşcoi, Sergiu Gherdan, Sergiu Pop, Tóth Adam. Dintre aceştia, Nicoară, Mandache, Lázár şi Hora sunt componenţi de bază ai lotului naţional de tineret, condus de antrenorul Dragan Petricevic. Reprezentativa de tineret a României va participa în luna iulie, în premieră, la Campionatul European Under 20 de ani, grupa valorică B.

Gavril Nutiu6Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

versiunea HTML a comentariilor