Luati-va masuri contra poleiului

Drumarii bihoreni au avut de lucru si în noaptea de marti spre miercuri, chiar daca nu a mai nins ca în noaptea precedenta. Seful Compartimentului de Interventie al SC Trameco, ing. Marius Marta, ne-a informat despre vremea Oradea:

„Marti noaptea utilajele noastre au actionat îndeosebi contra poleiului , împrastiindu-se mixtura antiderapanta pe drumuri judetene din zone deluroase sau montane precum Bratca, Beius, Stana de Vale si Alesd”.

De asemenea, Sectia Drumuri Nationale Oradea apeleaza în continuare la stocurile de nisip si sare pentru a mentine în stare buna cei peste 400 km de drumuri nationale care strabat judetul Bihor.

Bine de stiut

Numarul ridicat de tamponari si accidente petrecute pe fondul carosabilului alunecos îi determina pe politistii rutieristi sa le reaminteasca soferilor câteva masuri de siguranta despre vremea Oradea. Astfel, se recomanda pneuri de iarna si folosirea lanturilor pe drumurile cu zapada. Conducerea cu o viteza adecvata conditiilor de drum si folosirea frânei de motor sunt, de asemenea, importante.

Înainte de a pleca la drum trebuie verificate frânele si sa nu se ignore centura de siguranta. Întrucât frânarea e mai dificila, se impune atentie sporita în zonele frecventate de copii.

Cristian Horgos

 

Taguri: ,