„Luceafărul”, scos la vânzare

20Comentarii
„Luceafărul”, scos la vânzare
ORADEA – Începând de vineri, primele 470 de apartamente din cartierul Luceafărul îşi aşteaptă cumpărătorii. Prioritate o au cei înscrişi primii pe listele întocmite de CJ Bihor în urmă cu doi ani.

Cei care nu au bani suficienţi pentru a cumpăra o locuinţă pot apela la credite, avansul fiind cuprins între 0%-50% şi perioada de acordare a împrumutului de 30 de ani. Nu s-a pomenit nimic de dobândă şi de condiţiile pe care ar trebui să le îndeplinească cel care solicită creditul. Banca Comercială, partener în acest proiect, s-a oferit să verifice gratuit solvabilitatea tuturor persoanelor înscrise în lista CJ Bihor.

„Vor putea cumpăra apartamente doar cei care şi-au confirmat intenţia de a cumpăra locuinţă pe pagina de internet făcută de Consiliul Judeţean. Această listă va fi dată Băncii Comerciale, care ne va comunica cine îşi permite şi cine nu îşi permite sau până la ce sumă. După verificarea listelor de către BCR se va trece la licitaţia apartamentelor”, a declarat Kiss Alexandru în cadrul şedinţei extraordinare a CJ de ieri.

Desfăşurarea licitaţiei
Această licitaţie constă în următoarele etape: cumpărătorul aflat primul pe listă discută cu constructorul despre ce fel de apartament doreşte să cumpere, în funcţie de asta constructorul îi spune un preţ, iar dacă cumpărătorul nu îşi permite să plătească suma respectivă îşi caută un apartament mai ieftin, dacă există, şi cel licitat este dat următorului de pe listă, care are suma necesară pentru cumpărarea lui.

Preţuri mari?
Consilierul PRM Felix Cosma a spus ieri că la condiţiile impuse acum viitorilor cumpărători este puţin probabil ca cei aflaţi pe listele CJ Bihor să-şi mai permită o astfel de locuinţă. „S-a deturnat caracterul iniţial, acela de proiect social, şi s-a ajuns la alte preţuri. Poate domnul Kiss şi poate că şi eu ne permitem un apartament acolo, dar probabil nici jumătate din cei aflaţi pe liste nu-şi vor mai permite”, a subliniat Felix Cosma.

Replica preşedintelui Kiss a fost că acest proiect şi-a păstrat caracterul social. „Noi am asigurat terenul şi faptul că se construiesc atâtea locuinţe este un lucru bun. De 16 ani nu s-a construit nimic în Oradea, până să avem noi ideea”, a motivat preşedintele CJ Bihor.
Potrivit constructorului locuinţelor, Beniamin Rus, un apartament de două camere în cartierul Luceafărul, fără finisaje, va costa în jur de 39.000 de euro. În momentul în care a fost întrebat de consilierii judeţeni care ar fi preţul minim al unui apartament, Beniamin Rus a ţinut o prelegere de câteva minute, în care a încercat să explice motivele pentru care preţul ar putea părea cam piperat.

Anghel Georgiana20Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor