Lucrări blocate de criza din America

Radu Ţârle se sprijină pe americani în demersurile sale
Radu Ţârle se sprijină pe americani în demersurile sale
Criza economică din Statele Unite loveşte în centrul medical pentru nevoiaşi construit de Radu Ţârle.

Înainte de alegeri din 2004, Radu Ţârle, în calitate de preşedinte al Fundaţiei Rafa semna un acord de parteneriat cu Administraţia Social Comunitară Oradea. Conform documentului Fundaţia Rafa urma să construiască şi să doteze un centru medical destinat persoanelor în dificultate, iar ASCO se obliga să pună la dispoziţie evidenţele cu persoane defavorizate social şi să contribuie la obţinerea unor fonduri nerambursabile. „În aceste zile va sosi un transport de echipamente pentru centru din America. Lucrările trebuiau finalizate, suntem într-o întârziere de doi ani. Din cauza crizei economice care s-a abătut asupra Statelor Unite. Şi fiindcă fondurile cu care s-a realizat proiectul provin în mare parte din America. Finisajele interioare sunt realizate deja, trebuie să dotăm laboratoarele, farmacia, cabinetele”, spune preşedintele CJRadu Ţârle.

Aruncă mănuşa

„Acest centru medical este unul pentru oamenii săraci. Îi încurajez pe toţi oamenii politici să lase ceva în urma lor. Pentru copii, pentru persoanele vârstnice.  Eu şi acum fac un campus, un centru de conferinţe”, a declarat Radu Ţârle cu prilejul unei vizite în redacţia J.b.Majoritatea proiectelor de investiţii de care şi-a legat numele Radu Ţârle s-au derulat în parteneriat  şi cu finanţare de la Institutului pentru Principii de Viaţă din Chicago, condus de dr. Bill Godhard.Împreună cu  reprezentanţii acestui Institut se derulează şi proiectul viitorului centru internaţional de conferinţe, care va avea capacitatea de circa 1.000 de locuri, şi care va deservi, gratuit, inclusiv instituţii publice din judeţ.Beneficiar al donaţiilor pe care Institutul american le face este Consiliul Judeţean. „Nici măcar terenul pe care va fi construit centrul de conferinţe nu va fi cumpărat de la vreo instituţie publică, ci de la persoane sau firme private.

Această fundaţie este acreditată de Guvernul federal american şi lucrează pentru diverse instituţii guvernamentale americane. Lucrează în regim de voluntariat, dar cu agrementul guvernelor, în 12 ţări din lume, iar programul medical al Institutului este condus de fostul şef al programelor de cercetări medicale de la NASA”, declara Radu Ţârle cu prilejul vizitei reprezentanţilor Institutului în Oradea. Scopul declarat al vizitei era acela de a găsi un amplasament pentru centru de conferinţe. Au fost vizitate locaţii din Aleşd, Nucet şi Ştei. Acum Radu Ţârle ţine secretă locaţia centrului, cu toate că spune că terenul a fost deja achiziţionat.

Veronica Bursasiu0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !