Lucrări comunitare, plătite de stat

Aproape 40 de comune bihorene şi-au plătit cheltuielile cu forţa de muncă pentru lucrări de dezvoltare locală cu bani de la buget. Lucrările au fost efectutate cu persoane din rândul şomerilor.

„În conformitate cu prevederile Legii nr. 76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă, cu modificările şi completările ulterioare, din bugetul asigurărilor pentru şomaj, în anul 2009, AJOFM BIHOR a subvenţionat cheltuielile cu forţa de muncă efectuate în cadrul unor programe care au ca scop ocuparea temporară a forţei de muncă din rândul şomerilor, pentru dezvoltarea comunităţilor locale”, ne-a informat Daciana Nica, director coordonator adjunct la AJOFM Bihor.

Subvenţii

Acordarea subvenţiilor se face la solicitarea autorităţilor publice locale, pe o perioadă de cel mult 12 luni pentru fiecare persoană încadrată, din rândul şomerilor, cu contract individual de muncă pe perioadă determinată de cel mult 12 luni. „Până la data de 31 august 2009, în cadrul acestui proiect, s-a angajat suma de 42.000 lei pentru un număr de 39 autorităţi publice locale şi s-au angajat un număr total de 200 persoane din mediul rural şi urban, şi persoane de etnie romă”, a precizat Nica.

Din cei 42.000 de lei au fost plătite salariile celor care au efectuat reparaţii de drumuri comunale, podeţe, rigole, reparaţii la obiective de interes public, precum şi lucrări pregătitoare în vederea reabilitării reţelei de apă şi canalizare.

Simona Albinaru0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !