Lucrări controversate pe Dacia

19Comentarii
Lucrări controversate pe Dacia
Opoziţia acuză Primăria că ar lucra după ureche. Edilii au schimbat soluţia pentru scuarul de pe Dacia de la o săptămână la alta.

Cel mai vocal pedelist local, Mircea Matei, a contrat ieri municipalitatea în problema lucrărilor de reamenajare a scuarului de pe bulevardul Dacia. Matei a arătat cu degetul modul în care edilii oraşului înţeleg să lucreze mai degrabă pe lângă lege decât pe lege. Mircea Matei a acuzat faptul că lucrările de pe Dacia nu au un proiect tehnic (!), această lipsă generând ilegalităţi. În acest context, reprezentantul PDL s-a întrebat unde au fost ecologiştii Marrosy şi Togor când s-au scos din pământ arbuştii din scuar. „Acum, când Bolojan scoate arbuştii din pământ, e voie, însă când îi scotea PDL nu era voie?! Pe ce bază au scos ei arbuştii de acolo? Unde e e proiectul de amenajare pe Dacia?! Am înţeles că se vor aduce arbuşti noi, cu 680 RON bucata, când sunt oferte în România cu 75 RON sau din Ungaria, cu 3.200 Ft. sau chiar din China, de la 3,75 la 5,65 euro bucata”, a tunat şi fulgerat ieri Mircea Matei, de la tribuna PDL.

I-am cerut o reacţie directorului tehnic al Primăriei, Mircea Ghitea. După ce a ţinut să precizeze, legat de preţuri, că nu e totuna care e diametrul coroanei arbustului oferit, Ghitea a subliniat că va fi organizată o licitaţie, unde îl aşteaptă şi pe Matei, cu o ofertă ieftină! Ghitea: „Îl aştept de domnul Matei la licitaţie, cu acele preţuri scăzute”.

 

Plantaţi peste tot

 

Primăria Oradea şi-a propus să achiziţioneze 1.206 de noi arbori şi arbuşti, ce vor fi amplasaţi în tot oraşul, înclusiv în scuarul de pe Bulevardul Dacia. Aici vor fi plantaţi 165 de arbori şi arbuşti din speciile Prunus Laucerasus Caucasica, respectiv Photinia Red Rubin. Iată celelalte locaţii: noul Parc Seleuş din Nufărul, Dragoş Vodă – malul Crişului, scuarul de pe strada Sf. Apostol Andrei şi alveolele de la intersecţia străzii Podului cu Bdul Dacia.
Merită amintit că iniţial directorul tehnic Ghitea declarase pentru JB că vor fi doar completări cu arbori/arbuşti în scuarul de pe Dacia. Optica municipalităţii s-a schimbat, însă, de la o săptămână la alta… 

CĂLIN CORPAŞ

Resădiţi pe Calea Aradului

Scuar reamenajat pe Bdul Dacia

A început „borduriada” pe Dacia

Vor gazon în loc de beton

 19Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor