Lucrari de anvergura la Strandul Iosia Nord

De Dan Birta
2Comentarii
Accesul în bazine se va face pe trepte
Accesul în bazine se va face pe trepte
În perioada 27 aprilie – 6 mai toată lumea va plăti bilet de intrare la Ştrandul Ioşia.

În aceste zile Ştrandul Ioşia Nord arată ca un adevărat şantier. Săpături, betoane, conducte, var şi ciment. Lucrările ar trebui să fie gata până la data de 27 aprilie, data când Administraţia Domeniului Public (ADP) Oradea a promis că se va redeschide ştrandul. Că va fi aşa ne-a confirmat Eugen Onciu, administratorul Ştrandului Ioşia Nord.

Lucrări

„Lucrările pe care le efectuăm în regie proprie fac parte dintr-un proiect demarat anul trecut de către directorul general Liviu Andrica. Sunt lucrări de foarte mare anvergură, care nu s-au mai făcut în ştrand niciodată”, a declarat Eugen Onciu.

Dacă în 2012 s-au înlocuit 200 de metri liniari de conductă de alimentare cu apă geotermală, anul acesta au fost aduse aducţiunile de la acea conductă la bazinele 4, 5, 6, 7 şi 8. „Asta înseamnă înlocuirea a peste 80 de metri liniari de conducte, eliminarea vanelor şi robineţilor vechi şi înlocuire cu altele noi şi construirea de cămine noi pentru vanele de la bazinele 4, 5 şi 6”, a explicat Eugen Onciu.

Pe de altă parte, accesul în bazinele 4 şi 5 a fost modificat funcţional, astfel încât intrarea să se facă pe trepte de coborâre şi nu pe sacră metalică. „Directorul Andrica vrea ca prin aceste lucrări să asigurea securitatea de funcţionare a ştrandului, eliminând orice posibilitate de avarie, dar şi accidentele pe timpul funcţionării bazinelor”, conchide Onciu.

Zece zile cu plată

Administratorul ştrandului ne-a informat că ADP intenţionează să introducă pentru perioada 27 aprilie – 6 mai, inclusiv, un pachet de zece zile cu plată pentru toţi cei care vor intra în ştrand în perioada aceasta, inclusiv pensionari. „În această perioadă ştrandul va fi deschis inclusiv lunea, pentru a veni în sprijinul celor care au liber de Paşte şi de 1 Mai, şi care doresc să vină la ştrand. De asemenea, programul de funcţionare va fi între orele 8:00 – 21:00”, a precizat Eugen Onciu. După aceea pensionarii vor putea intra în ştrand pe bază de legitimaţii, ca şi înainte, mai puţin în zilele de sâmbătă şi duminică, când vor trebui să cumpere bilet.

Un bilet de intrare pentru adulţi va costa 10 lei, iar pentru elevi şi studenţi – 5 lei. Copiii sub 7 ani vor avea acces gratuit. Abonamentul pentru adulţi va costa 90 de lei, iar pentru elevi şi studenţi – 45 de lei.2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor