Lucrări dubioase pe strada Nucet

3Comentarii
Lucrări dubioase pe strada Nucet
DEVA - Lucrările de construire a unui drum, care va face legătura între Deva şi cariera de andezit de pe Dealul Scocul Mic, a pus pe jar locuitorii de pe strada Nucet. Oamenii sunt nemulţumiţi de faptul că maşinile de mare tonaj care trec prin faţa caselor afectează structura de rezistenţă a acestora.  Video1 Video Video2 Video

Culmea este că, în timp ce conducerea Agenţiei de Mediu susţine că drumul este construit fără autorizaţie, reprezentanţii firmei care efectuează lucrările declară că au toate autorizaţiile necesare. Mai mult, chiar viceprimarul Oancea a fost acolo, în vizită de lucru. Surse din cadrul Primăriei susţin că la mijloc este o afacere dubioasă.

Afaceri dubioase cu piatră
Din dorinţa de a-şi proteja casele, locuitorii străzii Nucet au depus reclamaţii la forurile abilitate să autorizeze amenajarea drumului. Angajaţii societăţii Minvest, care efectuează aceste lucrări, sunt acuzaţi că au demarat aceste lucrări cu intenţia de a lărgi strada, fără să ţină cont de protestele proprietarilor din zonă. “Nu mai avem pic de linişte. Nu ne-a întrebat nimeni de nimic şi ne este teamă că ni se vor prăbuşi casele. Am această casă din 1972. Vecina de lângă noi are o casă şi mai veche ca a noastră”, a declarat Paulina Coman.

 

Asemenea ei, Floarea Şoancă susţine că “drumul proiectat este un mare pericol şi pentru pânza freatică. În plus, terenul din zonă este predispus alunecărilor, lucru demonstrat în timp”.

 

Deoarece drumul respectiv este în intravilanul Devei, am căutat să aflăm dacă Consiliul Local (CL) Deva a aprobat lucrările respective. L-am contactat pe şeful Comisiei de Urbanism a CL Deva, Sandu Borbeanu. “Nu-mi amintesc să se fi discutat despre acest subiect în CL” a spus, ieri, Borbeanu.

 

Surse oficiale din cadrul Primăriei Deva susţin că “nu există nicio hotărâre a CL şi s-ar părea că acolo, cu cariera aceea, ar fi o afacere particulară. Lucrările care se execută pe strada Nucet nu au nici un fel de aprobare din partea Primăriei. Totul se face ilegal”.

 

Nu de aceeaşi părere este şi inginerul Sorin Popescu, reprezentant al societăţii Minvest. Acesta susţine că “avem acordul Primăriei, viceprimarul Oancea a fost aici. Drumul va fi folosit pentru maşini de tonaj greu care duc piatră la Flotaţia Deva”.
Pentru a putea fi amenajat un drum, în acea zonă, este nevoie de scoaterea unei suprafeţe din fondul forestier, de un acord de mediu. Contactată de Hunedoara Expres, Marinela Cenghia, consilier în cadrul AJPM Hunedoara, a declarat că “nu există documentaţie depusă pentru drumul respectiv, deci lucrările sunt ilegale”.

 

Directorul Minvest, Pompiliu Crai, şi viceprimarul Devei, Florin Oancea, nu au putut fi contactaţi până la închiderea ediţiei.

Fapte şi interese condamnabile
“Nu se ştie nici regimul juridic al terenului. Dealul Colţ şi Zănoaga sunt arii protejate. Acolo se întâmplă fapte condamnabile. Nu ştim dacă Minvest are licenţă sau permis de extragere a pietrei din cariera respectivă. În caz că nu are, putem spune că este vorba de furt din patrimoniul public. Nu ştim dacă au toate autorizaţiile necesare pentru demararea acestor lucrări. La AJPM s-a depus documentaţie doar pentru deschiderea carierei, iar Minvest a prezentat planuri de situaţie incomplete”, a declarat Georgeta Barabaş, consilier în cadrul AJPM Hunedoara.3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor