Lucrări finalizate la trotuarul de pe Republicii

11Comentarii
Lucrări finalizate la trotuarul de pe Republicii
Primăria Oradea anunță că s-au încheiat lucrările de amenajare a trotuarului de pe strada Republicii.

Potrivit proiectului, partea pietonală a fost lărgită cu aproximativ 2,5 m pe tronsonul dintre străzile Dunării şi Braşovului. Trotuarul a fost pavat pe o lungime de 289 metri cu porfir și granit auriu, în mod asemănător cu piațeta de la Magazinul Crișul.

„Primăria Oradea a amenajat trotuarul din strada Republicii pentru a se asigura o continuitate între piațeta de la Magazinul Crișul și Republicii pietonal, precum și pentru îmbunătățirea aspectului zonei”, a declarat viceprimarul Florin Birta.

Lucrările au fost executate în baza contractului de lucrări privind „Elaborare proiect tehnic, detalii de execuție, documentație pentru obținerea autorizației de construire, asistența tehnică din partea proiectantului și execuție lucrări pentru „Amenajare trotuar strada Republicii tronson între strada Dunărea și Brașovului din municipiul Oradea”, între Municipiul Oradea și asocierea: S.C Gavella Com SRL, Porfido Ed Arte Consortio Stabile, S.C Edildrum Construct SRL și S.C Ritmoteh SRL.

????????????????????????????????????

Valoarea contractului a fost de 2.295.095,33 lei fără TVA, iar ordinul de începere a lucrărilor a fost dat la 14.03.2017. Termenul stabilit pentru realizarea obiectivului a fost : 1 lună pentru proiectare + 3 luni pentru execuție.

Lucrări prelungite

Deși termenul inițial de finalizare a lucrărilor a fost mijlocul lunii iulie, acesta a fost prelungit până la 15 septembrie, datorită necesității corelării lucrării cu: lucrările executate la rețeaua de termoficare de pe str. Dunării intersecție cu str. Republicii, cu lucrările executate de S.C Telekom Romania Communications S.A pentru relocarea rețelelor supraterane care au fost situate în spațiul verde, în canalizația subterană existentă din zona intersecției str. Dunărea și str. Republicii și cu lucrările executate de Primăria Oradea prin S.C Rithmoteh S.R.L pentru relocarea firidei existente în spațiul verde din zona intersecției str. Dunărea și str. Republicii, în subteran.

????????????????????????????????????

În cadrul investiției au fost incluse și lucrările de canalizare pluvială pentru asigurarea scurgerii apelor de pe suprafața trotuarului, respectiv rigola din porfir la nivelul bordurii actuale și 19 guri de scurgere în trotuar și carosabil, precum și realizarea iluminatului public cu 6 stâlpi ornamentali personalizați, identici cu cei din piațeta de la Magazinul Crișul și de pe strada Dunărea. Suprafața cu pavaj are 1.948,76 mp, din care lungimea rigolei este de 533,29 m.11Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor