Lucrari impotriva inundatiilor, verificate

1Comentariu
Lucrari impotriva inundatiilor, verificate
O delegaţie mixtă româno-maghiară verifică lucrările de apărare împotriva inundaţiilor.

Marti, 31 august, a început examinarea lucrarilor de aparare împotriva inundatiilor produse de cursuri de apă şi ape interne, atât pe teritoriul român cat şi pe cel ungar.

Astfel, în perioada 31 august – 2 septembrie vor fi verificate lucrările de apărare de pe cursurile râurilor Crişul Repede, Barcău şi Ier. În perioada 12-14 septembrie vor avea loc verificări şi pe cursurile de apă din Ungaria aflate la graniţă cu judeţul Bihor.

Experţii româno-ungari vor verifica modul în care au fost întreţinute lucrările de apărare şi, dacă este cazul modul în care s-au comportat lucrările de apărare împotriva inundaţiilor în perioadele de ape mari şi stadiul de refacere, respectiv stadiul reparării la lucrarile avariate. De asemenea, se va verifica dacă magaziile şi depozitele de materiale de apărare conţin materialele prevazute în normative şi dacă sunt de calitate corespunzatoare.

Verificări

Delegaţia Parţii române are în componenţa sa reprezentanţi din cadrul Ministerului Mediului şi Pădurilor, Administraţiei Naţionale Apele Române, Administraţiei Bazinale de Apă Crişuri cât şi din cadrul Administraţiei Naţionale pentru Imbunătăţiri Funciare.

„Acest tip de verificări au loc anual, în baza Acordului Româno-Ungar privind colaborarea pentru protecţia şi utilizarea durabilă a apelor de frontieră , intrat în vigoare în 2004. Examinările se desfăşoară atât pe teritoriul român cât şi pe cel ungar având ca scop verificarea stării şi a modului în care s-au comportat lucrarile de apărare împotriva inundatiilor”, a declarat Pasztor Sandor, conducătorul delegaţiei române.

S.Al.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor