Lucrări în grafic la barajul Tileagd

3Comentarii
Lucrări în grafic la barajul Tileagd
ORADEA – Ca urmare a unor controale efectuate pe teren, experţii Direcţiei Apelor Crişuri Oradea spun că cetăţenii nu trebuie să aibă motive de îngrijorare deoarece nu au fost semnalate probleme mari.

Dorel Dume, directorul tehnic al Direcţiei Ape „Crişuri” Oradea a ţinut să sublinieze faptul că la Barajul de la Tileagd nu au fost semnalate probleme majore. „Refacerea stocului de apă din baraj se face după un program strict până pe data de 3 noiembrie a acestui an, dată stabilită în urmă cu ceva timp. Toate activităţile care s-au desfăşurat la baraj au fost supravegheate atent, iar cetăţenii pot să stea liniştiţi, pentru că pe raza barajului nu au fost sesizate probleme grave”, a precizat acesta.
În luna iunie, Hidroelectrica a solicitat Direcţiei Ape „Crişuri” aprobarea programului de golire a derivaţiei Tileagd-Săcădat, precum şi golirea acumulării Tileagd în vederea realizării unor lucrări de reparaţie şi întreţinere.

Fonduri

Ministerul Economiei şi Finanţelor a alocat fonduri pentru repararea barajului Tileagd de 52,9 milioane metri cubi de apă.  Barajul Tileagd a mai fost golit şi reparat în 1992, după o avarie serioasă. Acum golirea s-a făcut în mod controlat prin deversarea treptată din perioada 2-16 iulie, volumul de apă a scăzut de la 52 la 15 milioane metri cubi de apă.
De bunul mers al lucrărilor de la barajul Tileagd s-au interesat şi reprezentanţii Ministerului Mediului şi Dezvoltării Durabile, care au făcut o vizită în zonă. Cu această ocazie au fost analizate actele de reglementare în domeniul siguranţei barajelor şi gospodăririi apelor, autorizaţia de funcţionare în siguranţă a acumulării. În final, cei prezenţi au semnat un proces-verbal pe baza analizei tehnice făcute.

 

Simona Albinaru3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

versiunea HTML a comentariilor