Lucrări întârziate cu 3 luni

Reparaţii capitale la biblioteca din Aleşd
Reparaţii capitale la biblioteca din Aleşd
Biblioteca din Aleşd ar putea deveni funcţională doar prin luna februarie.

„Firma care execută lucrările de reparaţii la Biblioteca „Octavian Goga” a cerut o prelungire a termenului de finalizare a lucrărilor cu trei luni”, spune primarul de Aleşd, Zeno Ţipţer. La licitaţia organizată pentru execuţia de reparaţii capitale la imobilul care adăpostea biblioteca din Aleşd s-au prezentat nu mai puţin de 18 firme. Valoarea lucrărilor a fost stabilită la 340.000 euro. Aceasta a fost adjudecată pentru aproximativ 8 miliarde de lei vechi, dar câştigătorul licitaţiei, o firmă din Satu Mare a fost contestat.

Garanţie: 150 de ani

„Astfel se explică întârziere. Lucrarea trebuia să fie finalizată la 1 noiembrie. Dar a trecut timp până a fost rezolvată contestaţia. Din păcate, firmele vin cu condiţii aberante, de genul garanţii de 150 de ani. Iar la licitaţii nu prea ai multe criterii clare de departajare, cu excepţia celor financiare. Ar mai fi partea tehnică, dar acolo e un proiect tehnic nu prea ai unde să umbli. Şi atunci vin firme din acestea care îţi dau garanţii halucinante şi care peste un an-doi se desfinţează şi nu ai ce să le faci”, consideră primarul Ţipţer. În ceea ce priveşte faza în care se află lucrarea de la bibliotecă, primarul spune că „s-a introdus curentul, se lucrează la încălzire, în exterior s-a tencuit, s-a dat cu glet, numai culoare mai trebuie”.

Veronica Bursaşiu0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !