Lucrări pentru prevenirea inundațiilor

De Simona Albinaru
Reactualizat la:
3Comentarii
Lucrări pentru prevenirea inundațiilor
Administraţia Bazinală de Apă Crişuri a demarat lucrări de decolmatare pe valea Topa.

An de an, pe valea Topa, în localitățile Hidișelul de Dobrești, Topa de Sus și Corbești, apa depășește cotele de atenție. Din acest motiv, în această vară, ABA Crișuri desfășoară lucrări de decolmatare pe un tronson de 5 km.

Aceste lucrări sunt realizate prin formațiile de lucru din cadrul ABA Crișuri și implică escavatoare, defrișătoare și cel puțin 480 de ore de muncă. „Operațiunea de decolmatare nu este deloc simplă, dacă avem în vedere că depunerile de noroi de pe fundul văii Topa însumează peste 25.000 metri cubi. Mai mult decât atât vegetația a crescut excesiv iar lucrările de curățare sunt îngreunate de deșeurile din apă.deseuri

În câteva zile de muncă s-au colectat peste 10 metri cubi de deșeuri. Avertizăm din nou populația și administrațiile locale că, pe lângă factorul de poluare, deșeurile sunt adevarate blocaje la ape mari, blocaje care duc la inundații”, a precizat Dorel Dume, director ABA Crișuri. Lucrările se vor finaliza în luna august și vor îmbunătății în mod considerabil activitățile de prevenire și apărare împotriva inundațiilor din zona Hidișel- Corbești.

Cele mai semnificative revărsări de pe valea Topa s-au înregistrat în anul 2013 și în primăvara anului 2015. Revărsările de apă au transportat material lemnos, noroi și deșeuri pe două drumuri comunale, un drum județean și pe 250 ha de teren agricol.3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor