Lucrări premiate în cadrul expoziției „Parfum de toamnă”

Lucrări premiate în cadrul expoziției „Parfum de toamnă”
Un vernisaj expozițional cu premii acordate pentru mai multe lucrări de pictură, grafică și colaj ale elevilor din clasele V-XII de la unități de învățământ din diferite județe ale țării.

În cadrul Concursului Interjudeţean „Paleta anotimpurilor”, Biblioteca Judeţeană „Gheorghe Şincai” din Oradea, în parteneriat cu Colegiul Naţional „Iosif Vulcan” din Oradea, a inaugurat la începutul săptămânii vernisajul expozițional „Parfum de toamnă”. Proiectul a fost coordonat de profesorii Ana Patricia Marcu şi Sara Ferenţi în colaborare cu echipa de proiect a Colegiului Naţional „Iosif Vulcan”.

Vernisajul expoziției a început cu un moment muzical asigurat de doua eleve al Colegiului Național „Iosif Vulcan” din Oradea: Dan Abigail și Oana Hepuțiu. La concurs au participat elevi din clasele V-XII de la mai multe școli din diferite judeţe ale ţării: Bihor, Caraș-Severin, Galați, Alba, Tulcea, Constanța, Cluj, Bistrița-Năsăud, Bacău, Buzău, Sibiu. Lucrările au fost evaluate pe categorii de vârstă de un juriu alcătuit din cadre didactice de specialitate. Premiile au constat în diplome și cărți pentru premiul I și II, oferite de Biblioteca Județeană „Gheorghe Sincai” din Oradea.

O parte dintre premianți și lucrările lor O parte dintre premianți și lucrările lor ©

Lucrările au fost încadrate pe trei secțiuni: pictură, grafică si colaje. La clasele V-VI, la secțiunea pictură, premiul I a fost câștigat de două eleve: Camelia Trandafir (clasa a VI-a la Colegiul Naţional „I. Vulcan” din Oradea) și Anamaria Cocora (clasa a VI-a la Liceul Tehnologic „Mihai Novac”, Structură Şcoala cu Program Suplimentar de Artă din Oraviţa). La clasele VII-VIII premiul cel mare a revenit elevilor Flaviu Luncan (clasa a VII-a – Şcoala Gimnazială „Avram Iancu” din Oradea) și Gabriela Negrea (clasa a VII-a – Şcoala Gimnazială „Ion Luca Caragiale” din Tulcea).

În ceea ce privește liceenii de a IX-a și a X-a, premiul I a fost împărțit între Aura Bianca Radu (clasa a IX-a – Palatul Copiilor din Bacău – Filiala Clubul Copiilor din Onești) și Alexandra Pop Groza (clasa a X-a – Colegiul Tehnic „Alexandru Roman” din Aleșd). La clasele marei, a XI-a și a XII-a, premiul I a fost împărțit la patru eleve – Ioana Vidican (clasa a XI-a – Colegiul Național „Iosif Vulcan” din Oradea), Loredana Crăiță (clasa a XI-a – Liceul de Arte din Oradea), Lucia Nicoleta Radu (clasa a XI-a – Palatul Copiilor din Bacău – Filiala Clubul Copiilor din Onești) și Besenyei Hilda (clasa a XI-a – Seminarul Teologic Ortodox „Sf. Simion Ștefan” din Alba Iulia).

La secția grafică, premiul I la clasele V-VI a revenit elevei Antonia Tamaș (clasa a VI-a – Școala Gimnazială „Nicolae Bălcescu” din Oradea). La clasele VII-VIII premiul cel mare a fost adjudecat de Ferkő Ștefania (clasa a VII-a – Liceul Teologic Romano-Catolic „Szent Laszlo” din Oradea). Din rândul liceenilor, la clasele IX-X, s-a remarcat Guiaș Vivien (clasa a IX-a – Colegiul Național „Teodor Neș” din Salonta) care a luat premiul I.

La ultima secțiune – colaje, cei mai buni au fost Darius Sora (clasele V-VI –elev în clasa a VI-a la Școala Gimnazială Șugag, jud. Albă), Maria Popa (clasele VII-VIII – elevă în clasa a VIII-a la Școala Gimnazială Nr. 11 din Oradea) și Florina Bonaciu (clasele XI-XII – elevă în clasa a XII-a la Liceul Tehnologic „Nicolae Bălcescu” din Întorsura Buzăului).
JB – A.G.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !