Lucrările la Parcul Salca III continuă: 3 terenuri de tenis, 2 de baschet și unul de minifotbal

De Oana Farcas
Reactualizat la:
9Comentarii
Lucrările la Parcul Salca III continuă: 3 terenuri de tenis, 2 de baschet și unul de minifotbal
Lucrările de construcție ale noului parc de agrement din Oradea sunt în plină desfășurare, urmând ca cei 13.000 m2 de spațiu industrial să contribuie la îmbunătățirea calității vieții cetățenilor.

Parcul Salca III va fi prevăzut cu trei terenuri de tenis, două terenuri de baschet, un teren de minifotbal, trei terenuri destinate tenisului de masă, iar ca funcţiuni anexe se propune un acces carosabil cu parcare, un foişor, două pergole, trei tribune, grupuri sanitare, vestiare, un spaţiu tehnic pentru asigurarea utilităţilor, precum şi un mini-bufet.

parcul_sportiv_salca4

Aflat în vecinătatea parcurilor Salca I și Salca II, a Centrului de Afaceri Trade Center și a hipermarketului Lotus Center, lucrările Parcului Salca III au fost demarate la sfârșitul lunii iunie și, conform celor prevăzute în proiect, vor fi finalizate la șase luni de la începere.

„În momentul de față, înlăturarea stratului vegetal, săpăturile în vederea aducerii la cotă și nivelarea terenului au fost realizate într-un procent de 95%. Împrejmuirea terenurilor de sport este de asemenea aproape de finalizare, stâlpii perimetrali și separatorii fiind deja montați. Platforma de parcare, a cărei suprafață este de 900 mp, este finalizată în procent de 50%. Din această suprafață, 860 mp reprezintă aria carosabilă până la limita de proprietate, iar 40 mp suprafața de racord cu str. Meiului, dinspre care se va face accesul principal în parc. Au fost, de asemenea, executate fundațiile stâlpilor de susținere pentru gradene, vestiare, foișor și pergole, precum și cele pentru stâlpii ornamentali, pe care vor fi montate corpurile de iluminat cu lămpi cu vapori de sodium. Se lucrează la montarea instalației electrice și racordarea apei de la rețeaua existentă până la vestiare”, se arată în comunicatul emis de municipalitate.

parcul_sportiv_salca2

Valoarea proiectului este de 3.664.361,89 lei fără TVA. Lucrările sunt proiectate de S.C Pro-Arh S.R.L Oradea şi în curs de executare de către asocierea formată din firmele S.C Abed Nego Com S.R.L şi Sport Arena S.R.L.

Competiţii

Pentru a oferi condițiile necesare pentru desfășurarea unor competiții amicale de tenis, a fost prevăzută o tribună cu gradene având o capacitate de circa 180 de locuri, acoperită cu o pergolă. În spațiul construit rezultat sub tribună vor fi amplasate grupuri sanitare, inclusiv vestiare și dușuri, grup sanitar pentru persoanele cu dizabilități, spațiu pentru personalul de întreținere a curățeniei, spațiu destinat funcţionării unui minibufet, spaţiu tehnic echipat cu pompe pentru irigaţii, boiler pentru grupurile sanitare și dușuri, tablou electric. Totodată, vor fi amenajate pergole, foișoare și peluze.

parc_sportiv_salca_iii

În cadrul investiției sunt cuprinse și lucrări de canalizare menajeră, canalizare pluvială, alimentare cu apă și rețele de irigare.9Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor