Lucrările la pasajul suprateran de pe DN 79, în grafic

Reactualizat la:
Lucrările la pasajul suprateran de pe DN 79, în grafic
La finalul anului 2015, după încheierea lucrărilor la pasajul suprateran de pe DN 79 (la intersecția dintre strada Ogorului, calea Sântandreiului și DN 79 Oradea – Arad), cei care doresc să ocolească Oradea vor putea să facă acest lucru în câteva minute.

Lucrările propriu-zise au început în cursul lunii octombrie 2014, prin realizarea celor patru bretele de legătură la girație, în cadrul cărora până în prezent s-au executat următoarele lucrări: la breteaua nr. 1, în cadrul sistemului rutier sunt realizate lucrările de săpătură în proporție de 80% precum și stratul de fundație din balast inclusive, în proporție de 60%, de asemenea la categoria de lucrări de scurgere a apelor rigolele carosabile sunt montate în proporție de 50%, iar armăturile pentru rigole în proporție de 70%.

IMG_0227

Momentan se lucrează la stratul fundației din balast și la rigolele carosabile.

În ceea ce privește breteaua nr.2, în cadrul sistemului sunt realizate lucrările de săpătură 90% și stratul de fundație din balast în proporție de 70%. De asemenea, la categoria de lucrări: scurgerea apelor, rigolele carosabile sunt realizate în proporție de 70%, armături la rigole în proporție de 90%.

La breteaua nr. 3 sunt executate umpluturile în proporție de 30% și stratul de fundație din balast 10%.

La breteaua nr. 4 sunt executate umpluturile în proporție de 60%, precum și stratul de fundație din balast în proporție de 40%.

La scurgerea apelor rigolele carosabile sunt montate în proporție de 50%, iar armăturile aferente rigolelor în proporție de 60%.

Pentru pasajul superior sunt forate coloanele în vederea realizării fundaţiei infrastructurii acestuia.

În paralel cu lucrările menţionate se confecționează grinzile din beton pentru suprastructura pasajului.

Pasajul suprateran va avea o lungime de 226,30 metri și o lățime totală de 19,38 metri. Pasajul va avea 9 deschideri cu o lățime a părții carosabile de 14 metri și două benzi pe fiecare sens de mers.

Valoarea totală a proiectului este de 25.520.001,21 lei, din care contribuția Uniunii Europene este de 16.573.578,02 lei, contribuția Guvernului României este de 3.638.102,49 lei, iar contribuția Municipiului Oradea este de 5.308.320,70 lei.

O singură cale de acces către ERA Park0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !