Lucreazã intens, dar nu încaseazã

1Comentariu
Se pare cã taximetria nu mai e o afacere profitabilã. Dupã opt ore de muncã, un taximetrist avea încasati doar 5 RON. Si situatia nu e singularã. Controlul întreprins de Garda Financiarã Bihor în cursul lunilor martie si aprilie a dus la descoperirea unui numãr mare de taximetristi care încaseazã foarte putin.

E greu de crezut totusi cã în asemenea intervale de timp, taximetristii nu au decât unul sau doi clienti. Nu este vorba despre nici o dilemã, acestia lucreazã intens, însã nu încaseazã, nu folosesc casele de marcat fiscale. „Peste 49 de agenti prestatori de servicii de taximetrie au fost controlati în acest interval. La toti s-au constatat nereguli mai mici sau mai mari”, a spus Cãlin Gal, comisar-sef la GF Bihor. Cum abaterile de la lege au fost nenumãrate si variate, valoarea amenzilor a fost de aproximativ 93.700 RON. Aspectul legat de faptul cã acestia nu utilizeazã casele de marcat este destul de problematic.

„Nu putem stabili câti kilometri au parcurs pentru cã îsi opresc kilometrajul”, a explicat Cãlin Gal. Doar doi din taximetristii verificati nu aveau efectiv case de marcat, însã s-au dotat ulterior. „Nu-mi aduc aminte sã fi primit vreodatã bon fiscal, la coborârea din taxi”, a spus Alina Pasca, clienta unui taximetrist.

Inventivi

Pe lângã înregistrarea sumelor încasate, reprezentantii GF Bihor au verificat dacã societãtile de taxi, precum si taximetristii independenti, detin licentã de transport rutier, licentã de executie pentru vehicul, autorizatie pentru executarea transportului public de persoane (eliberate pentru fiecare taxi în parte), etc. Au fost descoperite societãti care, în baza unui contract de participatiune, împrumutã contractele unor alte persoane.

„Normal ar fi ca soferul sã meargã el însusi sã ia autorizatia de la Primãrie”, a subliniat Gal. Inventivi, taximetristii au gãsit deverse modalitãti de eludare a legii. „Se foloseau contracte de dispecerat. O firmã mare de taxi asigura dispeceratul pentru alte taxiuri independente, contra unui comision”, ne-a explicat comisarul-sef. Acesta i-a atentionat pe taximetristii care au autorizatie emisã de primãriile oraselor si comunelor din judet, sã presteze în acea localitate, si nu în Oradea.

Claudia Curta1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor