Lume multa la Bursa Generala a Locurilor de Munca

2Comentarii
Lume multă la Bursă
Lume multă la Bursă
Angajatorii le-au oferit celor prezenţi nu mai puţin de 435 de locuri de muncă.

Foarte mulţi bihoreni şi-a încercat norocul în a-şi găsi un loc de muncă la „Bursa locurilor de muncă pentru absolvenţi”, care s-a desfăşurat, vineri 27 aprilie, la Casa de Cultură a Sindicatelor din Oradea.

Potrivit directorului adjunct al AJOFM Bihor, Daciana Nica, la bursă au participat 31 de firme care au oferit celor interesaţi 435 de locuri de muncă, 73 pentru persoanele cu studii superioare.

Participanţi

Dacă în alţi ani confecţionerii îmbrăcăminte şi încălţăminte erau căutaţi la bursa de anul acesta nici un agent economic nu şi-a manifestat interesul în a încadra în muncă confecţioneri. Cu o ofertă bogată au venit însă firmele care produc componente electronice. De asemenea, s-au căutat şi bucătari, chelneri şi ospătari pentru sezonul estival. Din categoria persoanelor cu studii superioare inginerii au rămas în continuare cei mai căutaţi.

Marea majoritatea a participanţilor la bursă au fost de părere că ogranizarea unor astfel de acţiuni este foarte utilă pentru cei aflaţi în căutarea unui loc de muncă. „ Eu am venit pentru prima dată la Bursă, dar consider că aici pot să-mi găsesc mult mai uşor un loc de muncă dat fiind numărul mare de angajatori prezenţi. Mi-am prezentat CV la mai multe firme şi sper să-mi găsesc ceva de lucru”, ne-a spus Anca Dumşoara, o tânără prezentă la Bursă.

Pentru a-şi găsi un loc de muncă mulţi dintre cei prezenţi la Bursă au spus că sunt dispuşi chiar să se reprofileze. „Eu am lucrat în domeniul medical dar pentru noi nu sunt oferte la bursa de azi dar sunt dispusă să încerc şi altceva”, a Alina Pintea.

Angajatorii spun că mulţi participanţi la Bursă şi-au depus CV-urile şi sunt interesaţi de obţinerea unei slujbe însă nu prea au calificarea necesară. „Noi căutăm mai mult personal pe partea de fabricaţie dar au venit mai mulţi solicitanţi pe partea economică”, ne-a spus Andrada Ciuciu, reprezentanta Shinheung.

Lucia Urs, reprezentanta Congips spune că de mai bine de o lună caută electrician întreţinere dar nu găseşte nici un aplicant calificat. „Este multă lume la bursa de azi, solicitări sunt, dar în domeniul în care caut eu personal nu prea sunt calificaţi”, a spus aceasta.

O listă lungă de aplicanţi a avut Celestica care a venit la Bursă cu 17 prosturi pe diferite domenii de la muncitori producţie până la personal TESA.

În baza unui protocol, la Bursa Generală a Locurilor de Muncă de anul acesta au fost prezenţi şi un reprezentant al ITM Bihor dar şi al Inspectoratului Şcolar Judeţean Bihor.

În prenieră la acţiunea de vineri cei prezenţi la bursă au putut lua parte şi la şedinţe de consiliere. Astfel, reprezentanţii AJOFM Bihor i-au familiarizat pe cei prezenţi cu metodele de căutare a unui loc de muncă dar i-au învăţat şi cum să-şi completeze un CV Europass.

Bursa de vineri se poate considera un succes şi prin prisma faptului că cine a vrut într-adevăr un loc de muncă, l-a şi găsit, chiar dacă nu în profilul pentru care era specializat.

S.Al.

 2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor