Lume multa la targul de animale din Parcul Balcescu

De Dan Birta
Lume multa la targul de animale din Parcul Balcescu
Târgul de păsări şi animale mici a adunat câteva sute de vizitatori şi participanţi.

Timpul frumos de duminică, 7 octombrie, a adunat lume multă în Parcul Bălcescu. Acesta a fost locul unde s-a desfăşurat ediţia din această lună a târgului de păsări şi animale mici organizat de Asociaţia crescătorilor de păsări şi animale cu blană Lotus.

Majoritatea crescătorilor prezenţi erau mulţumiţi de vânzările făcute, spre deosebire de ediţiile trecute. „Primele târguri din primăvară şi ultimele, din toamnă, sunt cele mai mari târguri organizate de noi. Se vede şi acum, după numărul de participanţi”, ne-a declarat Ciprian Ionescu, reprezentantul asociaţiei.

Vizitatori şi participanţi

Şi de această dată, printre găini, porumbei, raţe, gâşte, papagali şi iepuri, erau foarte mulţi căţei din rase variate. Preţul majorităţii căţeilor se învârtea în jurul a 250 de lei noi. Astfel, un vânzător din Ungaria cerea pentru un căţel Cocker spaniol 250 de lei. O fetiţă avea de vânzare un căţel Teckel de cinci luni, tot cu 250 de lei. O altă fetiţă iubitoare de animale, Almira, avea şi ea un căţel Dalmaţian evaluat la … 250 de lei. Un Ciobănesc mioritic de şapte săptămâni s-a vândut, de asemenea, cu 250 de lei.

Un vechi participant al târgurilor de păsări şi animale mici, Sisi din Sântion, a adus la târg o adevărată grădină zoologică. Una dintre piesele de bază era un căţel din rasa Tacsko, bun pentru şobolani, pentru care cerea 400 de lei. 150 de euro era costul unui căţel din rasa Ciobănesc german, cu pedigree şi părinţi campioni.

Crescătorii de păsări aveau şi ei o ofertă variată. Astfel, un fermier din Sânmartin a dat o familie de găini Brahma potârnichii (un cocoş şi două găini) cu 200 de lei. Un crescător de iepuri era şi el fericit pentru vânzarea făcută: un iepure din rasa Uriaş gri german cu 40 de euro. Tot pentru un iepure, de data aceasta din rasa Californian, stăpânul cerea 100 de lei. Oferta era completată cu Angora – 80 de lei şi Cap de zmeu – 50 de lei.

Un alt participant la târg avea de vânzare găini, tot din rasa Brahma la 60 de lei bucata. Cocoşul era însă de trei ori mai valoros – 180 de lei.

Un domn onorabil oferea celor interesaţi papagali din rasa Alexander cu 500 de lei bucata. Oferta, însă, nu prea era pentru vizitatorii târgului de ieri.

Una peste alta, târgul a fost o reuşită. Următoarea ediţie, în prima duminică a lunii noiembrie.

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !