„Lumea ca scenă de teatru”

De Dan Birta
„Lumea ca scenă de teatru”
© Activitatea coordonată de Mihaela Cheregi şi Nadia Bochiş a prins la elevi - FOTO: DAN BIRTA
Încă o activitatea derulată în cadrul proiectului judeţean „Lectură cu aromă de cafea”.

În viaţa noastră de zi cu zi toţi jucăm teatru. Fiecare dintre noi avem cel puţin o mască pe care o folosim în funcţie de împrejurări. Şi, poate unii, nu ne dăm seama. În această lume a teatrului şi a măştilor vieţii au fost introduşi, sau mai bine zis au fost conştientizaţi de rolurile pe care le joacă, elevi de la mai multe şcoli orădene, în cadrul unui proiect judeţean.

„Lumea ca scenă de teatru”, este denumirea celei de-a patra activităţi din cadrul proiectului judeţean „Lectură cu aromă de cafea”, eveniment care s-a derulat vineri, 26 februarie 2016, la BooKafe Oradea. Au participat elevi de la Colegiul Naţional Iosif Vulcan, Colegiul Tehnic Traian Vuia, Şcoala Gimnazială Octavian Goga, Liceul Don Orione şi Colegiul Economic Partenie Cosma, toate din Oradea. Activitatea a fost coordonată de profesorii Mihaela Cheregi şi Nadia Bochiş.

teatru

Invitaţi

Activitatea i-a avut ca invitaţi pe actorii Trupei de teatru şi film „Actori Amatori Tinca”, coordonaţi de profesorul Iuliu Orban, care au susţinut o reprezentaţie interactivă, şi profesori ai şcolilor implicate în proiect. „Ne propunem să dezvăluim lumea teatrului într-un alt cadru, importanţa şi rolul teatrului în societate, apropierea elevilor de arta teatrală”, a declarat Mihaela Cheregi.

În cadrul evenimentului a avut loc şi un moment de lectură, citirea unui fragment dintr-o piesă de teatru – „Jocul de-a vacanţa”, de Mihail Sebastian. „Este o piesă de teatru care vorbeşte despre ieşirea, evadarea, din cotidian şi întoarcerea spre tine însuţi”, a explicat Nadia Bochiş.

Elevii au fost antrenaţi într-un joc prin care să descopere imaginea, vocabularul şi statuia emoţiilor. De asemenea, elevii au fost implicaţi în jucarea unui rol în piesa de teatru „Cererea în căsătorie” de Cehov, alături de actorii trupei din Tinca. La final, toată lumea a fost încântată, activitatea bucurându-se de un real succes.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !