Lumina de la Ierusalim a sosit la Oradea

Lumina de la Ierusalim a sosit la Oradea
Mii de credincioşi au celebrat Învierea Mântuitorului la Mănăstirea Sfintei Cruci.

Chiar dacă toţi au venit să ia lumină de la preoţii mănăstirii, probabil că prea puţini ştiau că vor lua parte la o premieră. Pentru prima dată în istoria sa de douăzeci de ani, mănăstirea din Oradea urma să primească Lumina direct de la Ierusalim.

 

Slujba de Înviere a debutat, însă, fără ca Lumina de la sfântul mormânt să ajungă în Oradea. Preoţii au anunţat prin staţia de difuzare a mănăstirii că Lumina va întârzia o jumătate de oră. Credincioşii au fost asiguraţi, totuşi, că „prin sprijinul lui Liviu Popa – şeful Poliţiei Române”, Lumina Sfântă va ajunge şi la credincioşii prezenţi la mănăstire.

Până să ajungă Lumina de la Ierusalim, marea majoritate a creştinilor au luat lumină din biserică. În cele din urmă, preoţii au fost încântaţi să anunţe că a venit Lumina. O maşină de poliţie a intrat pe poarta mănăstirii, până în faţa bisericii. Acolo, părintele Atanasie Paleu – duhovnicul mănăstirii, a luat Lumina pe care a transmis-o mai apoi credincioşilor. Prelatul s-a arătat magnetizat de înălţătorul moment, îndemnându-i pe credincioşi să vină să ia Lumina Învierii – pogorâtă în fiecare an la Ierusalim. Lumină care, a remarcat duhovnicul, şi arată altfel decât cea obişnuită…

Călin Corpaş0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !