Lumina din lectură

Aspecte din cadrul proiectului Foto: Alina Niculae
Aspecte din cadrul proiectului Foto: Alina Niculae
O sămânţă aruncată în sol are nevoie de lumină și căldură pentru a încolţi, apoi pentru a deveni un tânăr vlăstar și mai târziu un copac în toată legea. Puiul de om se naște, crește și se deșteaptă auzind gânduri, idei, sentimente care pornesc din suflet pentru suflet și devin mai târziu fapte.


O astfel de faptă demnă de toată lauda a fost lansarea proiectului „Lumina din lectură”. Evenimentul a avut loc miercuri, 5 noiembrie 2014, în sala de festivităţi a Colegiului Naţional „Avram Iancu” Ștei. Proiectul a fost premiat la concursul promovat de Fundaţia „Mereu aproape” prin programul de granturi de cărţi „Books 4 Youth”, din intervalul iunie-septembrie 2014.

Prin program s-au oferit 50 de pachete a câte 1.000 de volume de carte, literatură școlară, clasici români.

Proiectul „Lumina din lectură” se derulează la Colegiul Naţional din Ştei în anul școlar 2014-2015, adresându-se unui grup de 450 de elevi și 35 de profesori, având ca obiective îndrumarea elevilor spre lectură și dezvoltarea gustului pentru frumosul din carte.

Prezenţi la activitate, domnul profesor Cristian Andru, directorul Colegiului, domnul profesor Viorel Lucaciu, consilier educativ, doamna profesoară Codruţa Tulvan, coordonator al proiectului, doamna Cristina Epurean, bibliotecar au dovedit interes și satisfacţie pentru activitatea de susţinere și dezvoltare a gustului pentru lectură la copii și tineri.

Omul sfintește locul, spune un proverb, omul prin faptele sale, prin conduita morală, prin frumuseţea faptelor sale, dar mai ales prin dragostea pentru munca sa. Vizibil emoţionat, domnul director apreciază reușita activităţii și rolul cărţii în formarea personalităţii copilului, mulţumind în același timp coordonatorilor proiectului, Codruţa Tulvan, profesor de limba și literatura română și Adela Bara, profesor de informatică.

Doamna profesoară Codruţa Tulvan susţine nevoia de lectură pentru dezvoltarea intelectului elevilor. Un moment aparte al evenimentului a fost punerea în scenă a schiţei lui Caragiale, „Bacalaureat”, de către elevii claselor a VII-a și a VIII-a, pregătiţi de doamna profesoară. Dintre activităţile proiectului, enumerăm: cerc de lectură, concurs de creaţie artistică, punere în scenă a unei piese de teatru, excursii literare şi realizarea unei reviste a şcolii. Cele mai reuşite creaţii vor fi expuse, reprezentând rodul muncii elevilor Colegiului. Prezenţa în sală a unui mare număr de elevi şi profesori a dovedit interesul şi aprecierea pentru reuşita activităţii care şi-a atins scopul: acela de a naște profilul luminos al elevului în căutare de ceva unic, măreţ, frumos, nobil.

Profesor: Petronela Heredea0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !