Lumina pentru malul Crisului si Parcul Seleus

4Comentarii
Lumina pentru malul Crisului si Parcul Seleus
Se introduc reţelele de iluminat pe malul râului, în zona Sovata, precum şi în recent amenajatul parc din Nufărul.

De la începutul acestei săptămâni, municipalitatea a început montarea unor stalpi pe ambele maluri ale Crisului Repede, între podurile Decebal şi Densuseanu, cu scopul de a asigura iluminatul public în zonă. Se doreşte asigurarea unui nivel de iluminat, care trebuie să îndeplinească condiţiile prevăzute de normele luminotehnice, fiziologice, de siguranţă a circulaţiei şi de estetică arhitectonică. Lucrările sunt condiţionate de nevoia utilizării raţionale a energiei electrice şi reducerea cheltuielilor anuale de exploatare a elementelor componentelor instalaţiilor electrice de iluminat.

Pe malurile Crişului Repede, pe tronsonul menţionat, iluminatul se va realiza cu stâlpi octogonali h=8m prevăzuţi (106 buc) cu console cu un braţ. Pe aceste console se vor monta aparatele de iluminat echipate cu lămpi halogen metalice de 70W şi 150W. Termenul de finalizare a lucrărilor este de 30 noiembrie 2010, iar valoarea lucrărilor este de 1,619,285.1 lei.

Şi în Seleuş

Recent, Primăria a demarat operaţiunea de iluminare şi a Parcului Seleuş. În acest parc, iluminatul se va realiza cu stâlpi ornamentali (65 buc.) care vor fi prevăzuţi cu aparate de iluminat, cu LED-uri de 40W. Iluminatul parcărilor din apropierea parcului se va realiza cu stâlpi octogonali cu h=8m (18 buc.) prevăzuţi cu console duble stradale. Pe aceste console se vor monta aparatele de iluminat,  echipate cu halogenuri metalice de 150W.

Termenul de finalizare a lucrărilor este de 30 noiembrie 2010, iar valoarea lucrărilor este de 904,888.18 lei.

C.C.4Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor