Lumină roşie de la minister

5Comentarii
Lumină roşie de la minister
ORADEA – Vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Gavrilă Ghilea, ne-a dezvăluit, miercuri, că mega-împrumutul de 250 milioane de lei noi, pe care CJ intenţionează să-l contracteze, nu a fost aprobat de către comisia specială, constituită la nivelul Ministerului Economiei şi Finanţelor.

De precizat că forul judeţean are deja un acord cu BCR pentru contractarea împrumutului, cu o dobândă de 9,2% pe an, însă trebuia ca respectiva comisie ministerială, constituită special, să îşi dea acordul pentru tranzacţie. Banii ar urma să fie destinaţi refacerii infrastructurii rutiere din judeţ, reabilitarea unor obiective turistice, precum şi pentru realizarea mutării Muzeului Ţării Crişurilor în noua sa locaţie, sediul fostei Garnizoane de pe strada Armatei Române.

OK pentru 200 de milioane?

Se pare că documentaţia tehnică înaintată şi studiile de fezabilitate pe proiecte, pe baza cărora s-ar putea contracta creditul bancar, nu au fost în măsură să-i convingă pe cei de la minister că CJ Bihor poate duce în spate un împrumut de 250 milioane RON. „Au considerat că suma e prea mare. Eu zic că până la urmă vor aproba o sumă mai mică. Probabil 200 de milioane RON”, ne-a spus Ghilea.

Merită spus că, în condiţiile contractării unui împrumut pe zece ani, forul judeţean a încasat anul trecut, din venituri proprii, 27,5 milioane de lei noi. Sursele: taxele de urbanism, care sunt colectate de către CJ pentru toate localităţile din judeţ, cu excepţia Oradiei, o parte din cuantumul taxelor pe mijloacele de transport de mare tonaj ce circulă pe drumurile judeţene şi o parte din impozitul pe venit din salarii. Tot vicepreşedintele Gavrilă Ghilea, ce coordonează Departamentul Economic din cadrul CJ, ne-a spus că, în primul trimestru al acestui an, veniturile proprii s-au colectat mai eficient decât în 2006, cu un plus de 13.800 de lei noi.

Calin Corpas5Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

versiunea HTML a comentariilor