Luminile şi culorile României, la Tel Aviv

Cu prilejul Zilei nationale a României, câtiva artisti fotografi oradeni vor prezenta expozitia itineranta a Clubului Fotografic Nufarul, intitulata „Pasi în lumina”, la Tel Aviv, în Israel. În incinta Institutului Cultural din aceasta localitate vor fi expuse 50 de instantanee alb-negru si color ale membrilor fotoclubului oradean.

Ideea expozitiei a fost aceea de a prezenta, într-o forma inedita, modul în care ei vad „luminile si culorile” României. Expozitia lor va fi completata si cu lucrari ale lui Armand Beraru, artist fotograf israelian de origine româna, la fel de colorate, care înfatiseaza un alt univers, al lumii Orientului Mijlociu. Astfel, doua culturi si doua civilizatii diferite se vor regasi pentru a forma un întreg cromatic si monocromatic, într-o prezentare de exceptie. Vernisaj cu ambsador


Vernisajul va avea loc miercuri, 23 noiembrie 2005, începând cu ora 18:00 (ora locala). La manifestare va fi prezent ca invitat de onoare Excelenta Sa dr. Valeria Mariana Stoica, ambasadorul României în Israel.


În deschidere vor lua cuvântul dr. Madeea Axinciuc, directorul Institului Cultural Român din Tel Aviv, si dr. George Kruh, directorul Eshkol Pais. Tot aici va fi prezentat si mesajul artistului fotograf Stefan Toth (A.FIAP), presedintele Fotoclubului „Nufarul” din Oradea, adresat participantilor la vernisaj.
Momentul muzical va fi asigurat de orchestra „Kelim Shluvim”, dirijata de Roni Kessel. Expozitia va ramâne la dispozitia publicului din Tel Aviv pâna la data de 15 decembrie 2005.

Laura Voicu