Lună de poveste: Cei mici au ocazia să îți întâlnească personajele preferate la Oradea

De Crina Dobocan
Reactualizat la:
Au anunţat programul Festivalului de teatru pentru copii
Au anunţat programul Festivalului de teatru pentru copii
Festivalul de teatru pentru copii „Arcadia” debutează în 4 iunie şi se va încheia pe 2 iulie.

Prinţi, prinţese, zmei, căpcăuni, motani poznaşi, toate personajele preferate din cele mai frumoase poveşti pentru copii se vor întâlni la Oradea, nerăbdătoare să-i cunoască pe curioşii privitori şi să-i invite în frumoasa lume a basmului.

Spectacole minunate, prezentate de teatre din Cluj-Napoca, Oradea, Timişoara, Bucureşti, Arad şi Ploieşti, vor bucura publicul orădean timp de o lună, transformând întreg oraşul într-un spaţiu de poveste. Toate acestea vor fi posibile în cadrul Festivalului de teatru pentru copii „Arcadia”.

Un eveniment amplu, organizat de Trupa Arcadia a Teatrului „Regina Maria”, împreună cu Fundaţia Culturală „Festivalul Internaţional de Teatru” şi Teatrul „Regina Maria”, în parteneriat cu Primăria Municipiului Oradea, Organizaţia Naţională „Cercetaşii României” – Centrul Local Oradea şi Asociaţia pentru Promovarea Turismului din Oradea şi Regiune.

Zâmbete

„Festivalul va readuce zâmbetul pe buzele tuturor copiilor, atât a celor mici, cât şi a celor care şi-au păstrat încă spiritul ludic”, a spus Florian Silaghi, coordonatorul Trupei „Arcadia”.

Una dintre surprizele festivalului, pregătite cu multă dragoste de Trupa Arcadia, este premiera spectacolului „Poveşti populare maghiare”, un spectacol de Igor Lungu. „Iepurele şi ariciul”, „Lupul şugubăţ”, „Omul sărac şi vulpea păcălită” şi „Ursul şi pisica”, patru poveşti cu tâlc, vor prinde viaţă pe scena teatrului duminică, 18 iunie, de la ora 11:00, la Sala Arcadia.

De asemenea, cei mai îndrăzneţi şi creativi dintre copii sunt aşteptaţi să participe la Atelierele de creaţie şi de activităţi în aer liber, susţinute de Cercetaşii României, în Cetatea Oradea, în perioada 26 – 30 iunie, între orele 16:00-18:00. Copiii vor putea vâna comori sau cum se fac cele mai năstruşnice noduri, vor învăţa să picteze, să creeze brăţări şi mici opere de artă din origami şi quilling.

teatru-pentru-copii

Totodată, dr. Bubble şi Milkshake se reîntorc în Cetatea Oradea, unde vor face o mică magie şi va „ploua cu baloane” uriaşe de săpun. Toţi iubitorii de teatru, cu mic, cu mare, sunt aşteptaţi la „Parada de personaje şi păpuşi de basm”, care va deschide festivalul duminică, 4 iunie, de la ora 17:00.

„Pentru că ştim că micuţii dau viaţă celor mai minunate personaje, am pregătit pentru copii o surpriză: în 18 iunie, de la ora 17:00, încă o paradă în care aceştia sunt invitaţi să vină costumaţi în personajele lor preferate”, a subliniat Florian Silaghi.

Este important de menţionat că după fiecare spectacol se va organiza o tombolă cu premii pentru copii. Cu excepţia primei zile a festivalului, biletul de intrare la spectacole este de 10 lei/persoană – indiferent că este vorba de copil ori adult. Biletele s-au pus în vânzare la agenţia de bilete a teatrului, de marţi până vineri în intervalul orar 10:00-19:00, iar în weekend între orele 10:00-13:00. Se pot achiziţiona bilete şi cu o oră înainte de fiecare spectacol sau online pe www.biletmaster.ro.

Program:

Duminică, 4 iunie

 • ora 17:00, Piaţa Unirii, Corso, Cetatea Oradea – Paradă de personaje şi păpuşi de basm
 • ora 18:00, Cetatea Oradea – Plouă cu baloane (dr. Bubble şi Milkshake)

Joi, 8 iunie – „Oglindirea sufletului în literatură”, Festival de teatru între licee

Sâmbătă, 10 iunie

 • ora 11:00, Sala Arcadia – Dănilă Prepeleac, Teatrul de Păpuşi „Puck” Cluj-Napoca (vârsta + 4)

Duminică, 11 iunie

 • ora 11:00, Sala Studio Arcadia – Omuleţ, Teatrul „Regina Maria”, Trupa Arcadia (vârsta 2-4 ani)
 • ora 18:00, Sala Arcadia, 1880-2020: Oda timpului (spectacol non-verbal), Teatrul „Szigligeti” Szinhaz Oradea, Trupa Lilliput (vârsta + 16)

Vineri, 16 iunie

 • ora 17:00, Sala Arcadia – Iubirea e ca brânza, trupa FloraJun – Palatul Copiilor şi Elevilor din Oradea

Sâmbătă, 17 iunie

 • ora 11:00, Sala Arcadia – Motanul încălţat, Teatrul „Merlin”, Timişoara (vârsta +3)
 • ora 18:00, Sala Arcadia – Visul unei nopţi de vară, Teatrul de Animaţie „Ţăndărică” (vârsta + 16)

Duminică, 18 iunie

 • ora 11:00, Sala Arcadia – Poveşti populare maghiare, Teatrul Regina Maria, Trupa Arcadia (premieră)
 • ora 17:00 – Carnavalul Copiilor, parada de personaje
 • ora 18:00, Cetatea Oradea – Plouă cu baloane (dr. Bubble şi Milkshake)

Sâmbătă, 24 iunie

 • ora 11:00, Sala Arcadia – Povestea porcului, Teatrul Clasic „Ioan Slavici”, Arad, trupa Marionete (vârsta +4)

Duminică, 25 iunie

 • ora 11:00, Sala Arcadia – Fata babei şi fata moşului, Teatrul pentru copii „Ciufulici”, Ploieşti (vârsta +5)

Luni, 26 iunie

 • orele 16:00 – 18:00, Atelier treasure hunt şi Atelier de noduri (2 echipe a câte 7 participanţi pentru fiecare atelier)

Marţi, 27 iunie

 • orele 16:00-20:00 – Atelier de orientare cu harta şi busola (15 participanţi)
 • orele 16:00-20:00 – Atelier de construcţii cercetăşesc (construcţii în miniatură din beţe) – 7 participanţi

Miercuri, 28 iunie

 • orele 16:00-18:00 – Atelier de pictură pe hârtie şi pietre (7 – 10 participanţi pentru fiecare atelier) şi Atelierul de brăţări (5 participanţi)

Joi, 29 iunie

 • orele 16:00-18:00 – Atelier de quilling (două echipe a câte 7 participanţi) şi Atelierul de educaţie pentru sănătate (12 participanţi)

Vineri, 30 iunie

 • orele 16:00-20:00 – Atelier de origami (12 participanţi)

Sâmbătă, 1 iulie

 • ora 11:00, Sala Mare a Teatrului „Regina Maria” – Cenuşăreasa, prezintă Trupa Arcadia (vârsta + 3)

Duminică, 2 iulie

 • ora 11:00, Sala Mare a Teatrului „Regina Maria” – A 12-a noapte, teatrul „Ion Creangă”, Bucureşti (vârsta + 6)0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !