Luna senectuţii, lansată cu VIP-uri

Luna senectuţii, lansată cu VIP-uri
Deschiderea oficiala a Lunii senectutii s-a consumat vinerii dimineata, în Sala Traian Mosoiu din Primarie, în prezenta a peste 100 de pensionari oradeni, parte din ei membri în organizatiile de profil existente în judet si în Oradea.

Momentul a fost onorat si de prezenta unor personalitati din vârful Primariei Oradea, respectiv a Prefecturii Bihor, primarul Petru Filip, respectiv prefectul Ilie Bolojan, fiind chiar invitati sa îsi expuna parerile pe marginea însemnatatii Zilei internationale a senectutii, sarbatorita la 1 Octombrie. „Am organizat programul acestei zile conform cu publicul, caruia îi este destinata.

Am început cu discursurile – cele ale reprezentantilor administratiei, dar si cele ale sefilor de organizatii pentru persoane vârstnice – pentru ca nu ni se pare lipsit de importanta sa recunoastem public respectul pe care-l datoram pensionarilor oradeni. Abia apoi s-a facut loc pentru spectacolul de folclor al ansamblului Crisana, respectiv pentru masa calda”, spune Ionel Vila, directorul executiv al Administratiei Sociale Comunitare Oradea, organizatoare a majoritatii manifestarilor din calendarul Lunii senectutii.

Moment emotionant


Un moment emotionant s-a consumat la finalul serbarii din Sala Traian Mosoiu. Pensionarii au primit fiecare câte un buchet de garoafe din mâna VIP-urilor care au luat loc în prezidiu. „Noi am pregatit vreo 200 de buchete, dar am avut de dat doar în jur de 120. Vremea proasta trebuie sa fi împiedicat oamenii sa iasa din casa”, spune Ionel Vila.
Prima serbare a senectutii s-a încheiat cu o masa calda, la Cantina Primariei. Din meniu, pe lânga doua feluri de mâncare, nu au lipsit cozonacul si dulciurile. Pachetele cu alimente de baza oferite la finalul mesei au fost surpriza organizatorilor pentru cei care, într-o zi ploioasa de toamna, au facut o plimbare pâna la Primarie.

Cristina Ghilea