Luni are loc parada carelor alegorice

Reactualizat la:
5Comentarii
Luni are loc parada carelor alegorice
Cu o zi înainte de parada carelor alegorice de flori venite de la Debreţin, duminică încă nu se găsiseră punţi de comunicare între Primărie şi Consiliul Judeţean, cele două entităţi implicate, în mod tradiţional, în acest eveniment din postura de co-organizatori.

UPDATE | La ora 14:00 a pornit alaiul Carnavalului Florilor. Sute de orădeni au admirat de pe margine cele patru care alegorice, însoțite de formații de dans și muzică.

Din cauza alaiului, circulația a fost zeci de minute blocată pe bulevardul Decebal, iar apoi pe strada Tudor Vladimirescu.


Legate tangenţial de aceeaşi paradă a carelor alegorice de flori aduse de la Debreţin în 21 august, evenimentele propuse duminică de Primărie şi de Consiliul Judeţean, la concurenţă, au pus în dilemă orădenii dornici de recreere. În Piaţa Unirii a avut loc inedita tradiţie a pâinii noi în vreme ce în Parcul Bălcescu, oferta a fost tentantă mai ales pentru familiile cu copii, datorită pieselor Teatrului Szigligeti.

Caravana Florilor: „Unii au etichetat acest eveniment ca fiind unul politic, din postura de politicieni”

Mihai Jurca, de partea Primăriei, spune că încă nu ştie pe trupe mizează în alai, motiv pentru care lansează un apel într-o notă generală. Nu reatează însă, ocazia, de a face aprecieri asupra persoanelor şi situaţiilor.

Redăm mai jos comunicatul semnat de preşedintele Agenţiei de Promovare a Turismului în Oradea şi Regiune:

„Carnavalul Florilor este un eveniment important pe care orașul îl găzduiește de foarte mulți ani și deși anul acesta, evenimentul a adus în atenția publicului situații tensionate, create artificial, este important să avem în vedere că unul din obiectivele principale ale evenimentului este cel de a crea punți de legătură la nivelul diferitelor comunități locale. Pentru a nu umbri bucuria orădenilor care în fiecare an așteaptă acest eveniment, în calitate de organizatori considerăm că este constructiv și benefic ca toții cei care s-au pregătit temeinic pentru acest eveniment, în marea lor majoritate copii, să poată face acest lucru, fără a fi afectați de deciziile nejustificate ale unora dintre cei care „prețuiesc” acest eveniment, care au etichetat acest eveniment ca fiind unul politic, din postura de politicieni.

Dorim ca oamenii să se bucure de acest eveniment și cei care în fiecare an au participat în alaiul carelor alegorice, să o poate face și anul acesta. Îi invităm pe toții cei care sunt deja în Oradea sau vor veni mâine cu acest scop, să formeze alaiul carelor, Luni 21 August, începând cu ora 11:00 în parcarea de pe strada Decebal nr 3. În același timp subliniem încă o dată că evenimentul de mâine este unul cultural și că astfel de momente nu trebuie folosite pentru a aduna capital de imagine sau politic.

Organizarea carelor va fi făcută până la orele 14:00, când întreg alaiul va porni spre Piața Unirii din Oradea, unde-i așteptăm pe toți cei care doresc să participe la aceste eveniment. Le mulțumim tuturor celor care s-au pregătit pentru eveniment și sperăm ca timpul să permită desfășurarea programului, așa cum a fost acesta anunțat”.

Programul zilei de luni, 21 august

11:00 – Organizarea paradei în parcarea de pe B-dul Decebal numărul 3

12.00 – deschiderea târgului de produse tradiționale – Târgul Gusturilor din Valea Ierului

11:00 – Sosirea carelor alegorice in parcarea de pe Bdul Decebal nr. 3

14:00 – Plecarea carelor alegorice spre Piaţa Unirii: traseu – B-dul Decebal, Tudor Vladimirescu, Piaţa Unirii

15:30 – Sosirea în Piaţa Unirii

15:45 – Prezentare care alegorice

16:00 Moment folcloric cu Ansamblul Bihorul

18:30 – Plecarea carelor Alegorice din Piața Unirii

20:00 – Închidere eveniment5Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor