Luni e prima probă a testării naţionale, sesiunea specială

ORADEA - Peste 720 de absolvenţi bihoreni ai clasei a VIII-a vor susţine luni prima probă din cadrul sesiunii speciale a testelor naţionale.

Cei care vor participa la testare sunt absolvenţii de gimnaziu care nu au promovat sau nu s-au prezentat la Capacitate, respectiv teste naţionale în anii anteriori, inclusiv în 2007, indiferent de vârstă. La nivel naţional, această sesiune va fi susţinută de 45.071 de candidaţi. În Bihor, examenul se va desfăşura în următoarele centre de testare: Şcoala Generală Oltea Doamna din Oradea şi şcolile generale din Marghita, Valea lui Mihai, Beiuş şi Aleşd.

„Deoarece fiecărui centru de testare îi sunt arondate mai multe şcoli, rugăm elevii să se prezinte la ora 7:30 pentru a evita unele neplăceri. Examenul va începe la ora 9:00. Menţionăm că până duminică fiecare centru de testare trebuie să afişeze listele cu repartiţia elevilor”, spune Daniel Negrean, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Bihor.

Deşi înscrierile în vederea participării la testerea naţională s-au terminat de aproape o săptămână, reprezentanţii IŞJ Bihor au hotărât să le mai dea un răgaz celor interesaţi, astfel că ultima zi în care se mai pot înscrie e 1 februarie.

Calendarul testării

În fiecare centru de testare vor fi descărcate toate variantele subiectelor, acestea urmând a fi scrise pe CD-uri. De asemenea, subiectele vor fi multiplicate în număr egal cu elevii. Metodologia pentru sesiunea specială a testelor naţionale 2008 este cea din 2007, iar subiectele pentru fiecare disciplină se găsesc la următoare adresa: http://subiecte2007.edu.ro/2007/teste_nationale/.

Subiectele se vor extrage din variantele valabile pentru sesiunea din 2007 a testelor naţionale, publicate pe internet. Extragerea subiectele se va face la nivelul Ministerului Educaţiei şi Cercetării (MECT), urmând a fi transmisă inspectoratelor şcolare. Cea de-a doua proba se va desfăşura în data de 5 februarie la limba şi literatura maternă.

În 6 februarie va fi la matematică, iar în 7 februarie la istorie sau geografie, în funcţie de alegerea fiecărui candidat. În 9 februarie se va face prima afişare a rezultatelor şi se vor putea depune eventualele contestaţii, în 10 se vor rezolva contestaţiile, iar în 11 februarie vor afişate rezultatele finale. La nivel judeţean, aproximativ 200 de cadre didactice vor fi implicate în această sesiune a testelor naţionale.

Ioana Iuhas0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !