Luni se decide şefia Parchetului

Actualul sef al Parchetului de pe lânga Judecatoria Oradea, Mihai Chirila, îl mai are ca si contracandidat pe procurorul Vasile Popa la testul final, cel în scris.

În cursa pentru postul de procuror sef al Parchetului de pe lânga Judecatoria (PJ) Oradea au mai ramasi doar doi candidati. Aceasta pentru ca procurorul Ovidiu Naghi a renuntat pe parcurs iar procurorului Calin Gheorghe Roman i-a fost respins dosarul pentru ca nu întrunea conditia de a fi avut calificative foarte bune în ultimii doi ani. Astfel, dupa ce au trecut cu bine, în urma cu o saptamâna, de testul psihologic, doar procurorii Mihai Chirila si Vasile Popa si-au prezentat, zilele trecute, în fata comisiei Consiliului Superior al Magistraturii, planurile de management ale PJ Oradea.

Iar luni, cei doi candidati sustin testul final, în scris.

„Vice” aproape sigur

Pentru postul de procuror sef adjunct al PJ Oradea a ramas în cursa un singur candidat, procurorul Viorica Dinita urmând sa dovedeasca astazi în scris, ca stapâneste cunostiintele necesare.

Aceasta dupa ce procurorul Demian Moca, cel care a detinut pâna acum aceasta functie, s-a împiedicat la testul psihologic ce a presupus examinarea rezistenta la stres, capacitatea de a lua decizii la nivel de conducere si de a-si asuma raspunderea.

Cristian Horgos