Luni, ultima zi cu bonificaţii la impozite

De Dan Birta
Luni, ultima zi cu bonificaţii la impozite
Obligațiile fiscale achitate până la 17 decembrie se reduc cu procente cuprinse între 5% şi 10%.

Luni, 17 decembrie 2018, este ultima zi în care contribuabilii, persoane fizice, mai pot beneficia de bonificaţii dacă îşi achită taxele pe acest an. Astfel, persoanele fizice care au depus Declarația Unică până la 31 iulie 2018 și își achită integral obligațiile fiscale estimate pentru anul 2018, până la 17 decembrie inclusiv, vor primi o bonificație de 5% din totalul sumei datorate (potrivit Codului fiscal, termenul legal este 15 decembrie, dar 15 decembrie cade într-o zi nelucrătoare, acesta se decalează pentru prima zi lucrătoare următoare, în cazul de faţă 17 decembrie 2018).

De asemenea, contribuabilii impuşi în sistem real care vor alege să-și achite obligațiile fiscale efective până la 15 martie 2019 vor mai primi o reducere de 5% din suma totală datorată, dacă Declarația Unică a fost depusă prin mijloace electronice de transmitere la distanță.
În ceea ce priveşte persoanele fizice impuse la normă de venit, care îşi plătesc integral impozitele până la 17 decembrie 2018, vor primi o bonificaţie de 10%.

Totodată, persoanele care primesc decizii de impunere pentru definitivarea impozitului pe venit sau a CAS aferente anilor fiscali precedenți, şi care au ca termen de plată data de 30 iunie 2019, vor beneficia de o bonificație de 10% dacă își achită obligațiile până la 17 decembrie 2018.
De asemenea, contribuabilii care vor primi decizii de impunere pentru definitivarea CASS aferentă anilor fiscali precedenți, la începutul anului 2019, şi care au același termen de plată – 30 iunie 2019, vor beneficia de bonificația de 10% dacă își achită obligațiile până la 31 martie 2019.

Declaraţia Unică

Este important de știut că Declarația Unică trebuie completată și depusă de către persoanele fizice care realizează, individual sau într-o formă de asociere, venituri din România şi/sau din străinătate, și de cele care datorează impozit pe venit și contribuții sociale obligatorii. Persoanele care nu realizează venituri și aleg să plătească contribuția de asigurare de sănătate au, de asemenea, obligația de a depune Declarația Unică.

Declarația Unică poate fi accesată la adresa https://declunica.anaf.ro/, cu numele de utilizator și parola contului personal din Spațiul Privat Virtual (SPV), prin certificat digital calificat sau prin intermediul portalului e-guvernare.ro. Începând cu anul 2019, Declarația Unică se va depune exclusiv online, potrivit legislației fiscale în vigoare.

Taguri: , , ,


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !