Lupescu nu indeplineste conditiile

Reactualizat la:
Lupescu nu indeplineste conditiile
Pentru a candida la sefia FRF trebuie sa fii cetatean roman si sa ai studii superioare. Lupescu indeplineste prima conditie, dar la a doua scartaie: este sunt student in ultimul an la Facultatea de Relatii Internationale din cadrul ASE-ului.

Iata un interviu cu Lupescu despre candidatura sa la presedintia FRF, prima anuntata oficial.

Ionut Lupescu este primul om de fotbal care isi anunta in mod oficial intentia de a participa la alegerile pentru sefia FRF, din decembrie anul curent. Cu toate acestea, candidatura “Kaiserului” este incerta, deoarece sunt probleme cu unul dintre criteriile de selectionare a candidatilor.

Daca la alegerile precedente candidatul la scaunul lui Mircea Sandu, printre altele, trebuia sa fi fost international A si sa se fi aflat intr-o functie de conducere in domeniul fotbalului pentru o anumita perioada, acum conditiile sunt ceva mai blande.

Aspirantii la sefia FRF trebuie sa indeplineasca doua criterii: sa aiba cetatenia romana si studii superioare de lunga durata absolvite cu diploma de licenta. La ultimul punct este problema lui Lupescu. Fostul dinamovist este in ultimul an la ASE, specializarea Relatii Internationale, urmand ca abia in vara sa sustina examenul de licenta.

“Sunt hotarat sa candidez pentru presedintia FRF. Am, insa, o mica problema. Abia in vara voi fi absolvent al unei institutii de invatamant superior. Tocmai de aceea am sa solicit o derogare din partea Comitetului Executiv al FRF, ca sa pot candida pentru alegerile de la sfarsitul anului”, a spus Ionut Lupescu.

Practic, Mircea Sandu, omul care conduce Comitetul Executiv, va da unda verde candidaturii lui Lupescu. Cei doi au avut mai multe schimburi de replici pana acum, in calitatea sa de vicepresedinte al sindicatului jucatorilor (AFAN), Ionut Lupescu atacand de mai multe ori conducerea federatiei.

Cu toate acestea, Nasul poate fi intelegator in ceea ce priveste derogarea pentru fostul international. Dintr-o confruntare in trei, in care Lupescu sa se lupte cu Gica Popescu pentru voturile celor care vor o schimbare, Mircea Sandu poate avea de castigat.

De ce te-ai decis sa candidezi la presedintia FRF?
Lupescu: Am vrut sa dau un exemplu. Vad ca sunt singurul care s-a decis. Restul dau raspunsuri in coada de peste…

Ce reactii ai primit dupa anunt?
Multi oameni, in special cei batrani, mi-au zis ca ma compromit. Eu cred insa ca am dat dovada de curaj. Ma bag in ‘retea’, sa vad cum este. Sunt curios.

Indeplinesti conditiile?
Pentru a candida la sefia federatiei trebuie sa fii cetatean roman si sa ai studii superioare. Eu indeplinesc prima conditie si sunt student in ultimul an la Facultatea de Relatii Internationale din cadrul ASE-ului. O sa cer o derogare.

Si daca nu ti se va acorda aceasta derogare?
Oricum, regulile impuse de FRF sunt aberante. Ingradesc libertatea omului. Ce, Basescu a trebuit sa aiba studii superioare pentru a candida la presedintia tarii?

Nu te temi ca Mircea Sandu va va zdrobi atat pe tine, cat si pe Popescu?
Nu stiu daca risca sa se joace cu cuvintele… A spus ca se va retrage. Sper sa se tina de cuvant.

Ai un program?
Am, dar nu-l fac public acum.

Dar o echipa de conducere?
Toate la timpul potrivit. Basescu si-a anuntat echipa dinainte?

Pe ce voturi te bazezi?
Ma astept la sustinerea voastra.

A presei, in general?
Nu a presei, ci a ‘Evenimentului zilei’. E un ziar pe care-l citesc si il respect. Stiu ca ati luptat mereu contra blaturilor si pentru adevar.

EVZ, Gardianul