Lupescu se bate cu Popescu

Reactualizat la:
Lupescu se bate cu Popescu
A sosit momentul in care postul de presedinte al fotbalului romanesc are si alti pretendenti decat eternul Mircea Sandu. Inscrierea in cursa a lui Ionut Lupescu si Gica Popescu, a deschis o noua perspectiva.

Indelung asteptat de microbisti, a sosit si momentul in care postul de presedinte al fotbalului romanesc are si alti pretendenti decat eternul si fascinantul Mircea Sandu. Inscrierea in cursa electorala a doi reprezentanti ai generatiei de aur, Ionut Lupescu si Gica Popescu, a deschis o noua perspectiva, era candidatului unic – prelungita deja nepermis de mult dupa caderea comunismului – fiind deja de domeniul trecutului.


Guvernarea compromisa si catastrofala a regimului Mircea Sandu se confrunta cu alternative, ceea ce reprezinta, de fapt, cel mai important lucru, chiar daca pretendentii la post au si ei nu doar calitati, ci si defecte.


IONUT LUPESCU

Ionut Lupescu s-a inscris primul in cursa pentru sefia federatiei, pe 25 septembrie. ‘Am vrut sa dau un exemplu’, si-a motivat ‘Neamtul’ decizia. In campania electorala, fostul mijlocas al echipei nationale va marsa pe ideea candidatului independent, care n-a avut si n-are de-a face cu jocurile de culise.

Avantaje

> Cunoaste doua limbi straine de circulatie internationala (engleza si germana).
> N-a intrat in combinatii cu diversi impresari sau in alte sfere de influenta nocive din fotbalul romanesc.
> Il caracterizeaza o mentalitate de german, capatata in cei opt ani petrecuti in Bundesliga.
> Detine experienta ca lider de sindicat. Din aceasta postura s-a aflat permanent in contact cu conducatorii gruparilor din esaloanele inferioare, adica masa mare a votantilor la alegerile din decembrie.
> Are, ca si prietenul sau – Florin Prunea, o imagine de ‘haiduc’, criticand permanent blaturile si jocurile de culise.
> N-a ezitat niciodata sa atace la baioneta conducerea compromisa a fotbalului romanesc.

Dezavantaje

> Nu indeplineste conditiile pentru a candida, avand nevoie de o derogare din partea Comitetului Executiv al FRF, intrucat n-a absolvit inca o facultate.
> Si-a prezentat discret candidatura, in direct la o emisiune de televiziune, ceea ce denota ca nu are abilitatea de a organiza evenimente. Gica Popescu a preferat o ceremonie fastuoasa la lansarea candidaturii sale.
> Este mai putin cunoscut pe plan extern decat Popescu si n-are relatiile ‘Baciului’ cu cei mai puternici oameni ai Romaniei.
> N-a prezentat inca un program de revitalizare a fenomenului fotbalistic intern.
> Nu si-a probat calitatile de manager. Se bazeaza doar pe cateva cursuri urmate in Germania.
> N-are in spate o echipa de conducere pregatita sa preia puterea.


GICA POPESCU

Fostul capitan al tricolorilor si-a pregatit cu multa grija apropierea de scaunul din fruntea FRF. Tot ceea ce a facut in ultimii ani indica acest lucru, chiar daca Gica Popescu sustine ca s-a hotarat abia acum cateva zile. O lista importanta de atuuri e secundata si de cateva laturi mai putin laudabile.

Avantaje

> Cu o avere estimata la 30 de milioane de euro, se poate spune ca e independent financiar.
> Cunoaste cinci limbi straine: engleza, spaniola, italiana, olandeza, turca.
> Are relatii in fotbalul international, unde e cunoscut si apreciat.
> Beneficiaza, atat pe plan intern, cat si international, de o imagine buna, de care a stiut sa aiba, in general, grija.
> Si-a insusit multe dintre subtilitatile economiei de piata. Faptul ca a apelat la serviciile unei companii profesioniste pentru campania electorala i-a adus un plus de consistenta.
> Metodic si ambitios, are reputatia de om care duce lucrurile la bun sfarsit.

Dezavantaje

> Nu are inca suficienta experienta de manager.
> Unele parti din programul sau de guvernare, cum ar fi organizarea de catre Romania a Europenelor din 2016, sunt demagogice.
> Are afaceri cu Gigi Netoiu, aspect de natura sa arunce indoieli asupra intentiilor sale.
> Desi se straduieste sa-si disocieze imaginea de cea a fratilor Ioan si Victor Becali, e in continuare in stranse relatii cu acestia. Printre altele, e partener cu Victor in constructia unui complex de locuinte.
> Exista suspiciuni asupra felului in care va proceda daca va castiga presedintia FRF, anumite persoane avertizand deja ca-l va pune pe cumnatul Hagi selectioner, iar la nationala vor ajunge doar jucatorii sub contract cu firma lui Becali.
Onlinesport.ro