Lupta impotriva consumului de droguri

Lupta impotriva consumului de droguri
Profesori din patru ţări şi-au dat mâna pentru prevenirea consumului de droguri în rândul elevilor.

Recent, a avut loc a treia întâlnire internaţională din cadrul proiectului „Educarea părinţilor în vederea prevenirii consumului de droguri “, realizat prin programul Grundtvig, cu sprijinul ANPCDEFP.

Întâlnirea a avut loc în Turcia şi a avut ca scop realizarea unei broşuri comune, intitulată ,,Nu-ţi lăsa copilul să devină o victimă a drogurilor’’. La această mobilitate au luat parte cadre didactice de la Colegiul Agricol din Valea lui Mihai.

,,Practic este un ghid dedicat părinţilor în vederea prevenirii consumului de droguri. La realizarea ghidului au colaborat echipele de proiect din cele patru ţări participante la întâlnire: Spania, Irlanda, România şi Turcia. În această broşură sunt incluse informaţii despre toate categoriile de droguri, simptomele pe care le prezintă consumatorii de droguri, schimbări ce se produc atât pe plan social, cât şi fizic şi mental în cazul consumului de stupefiante.

O parte la fel de importantă o reprezintă secţiunea destinată sfaturilor pentru părinţi, unde autorii au încercat să ofere celor interesaţi consiliere de specialitate în vederea abordării pozitive a acestei probleme delicate a drogurilor. Conştientizând importanţa unei intervenţii oportune începând cu primele simptome, se insistă asupra dezvoltării abilităţilor de comunicare în familie. Ultima parte a broşurii prezintă instituţiile unde persoanele interesate de consumul de droguri pot primi consultanţă şi pot beneficia de tratament’’, a detaliat profesoara Ioana Stancz de la Colegiul Agricol Valea lui Mihai, partener în proiect.

Viitoarea întâlnire din cadrul proiectului va avea lor la Colegiul Agricol Valea lui Mihai, în luna mai 2012.

C.D.

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !