Luptă pentru 400 de posturi

1.765 de cadre didactice bihorene au participat luni la concursul unic pentru ocuparea posturilor titularizabile din învăţământul preuniversitar. Examenul s-a desfăşurat în şapte centre de examinare.

Acestea au fost: Liceul Teoretic „Onisifor Ghibu”, Şcoala cu clasele I-VIII „Dacia”, Colegiul Tehnic „Constantin Brâncuşi”, Colegiul Economic „Partenie Cosma” şi colegiile naţionale „Mihai Eminescu” şi „Emanuil Gojdu”. Candidaţii au fost examinaţi la 60 de discipline. Conform spuselor inspectorului şcolar general-adjunct, Dorel Luca, examenul s-a desfăşurat în condiţii normale, fără evenimente deosebite.

În prealabil, au fost testaţi candidaţii care vor preda în altă limbă decât cea în care au studiat. Azi are are loc examenul la limba şi literatura maternă pentru educatori şi învăţători/institutori din unităţile de învăţământ cu predare în limbile minorităţilor naţionale. Pentru acest conscurs, Inspectoratul Şcolar Judeţean Bihor a scos aproximativ 442 de posturi titularizabile.

Repartizare computerizată

Nu au dreptul să participe la concurs persoanele care au fost înlăturate din învăţământ printr-o hotărâre judecătorească, rămasă definitivă, şi cele care nu au definitivarea în învăţământ în termenul legal. Primele rezultate se vor afişa în data de 21 iulie, la centrele de examen.

În zilele de 22 şi 24 iulie se vor putea depune contestaţiile, iar rezultatele finale la probele scrise se vor afişa în data de 25 iulie 2006, la centrele de examen şi pe http://titularizare.edu.ro. Repartizarea candidaţilor care au obţinut la concurs cel puţin nota/media 7,00 pe posturi/catedre titularizabile se va face computerizat în data de 28 iulie 2006.

Cadrele didactice participante la concurs care au obţinut minimum nota/media 5,00 şi care solicită detaşare la cerere vor fi repartizate computerizat, în ordinea descrescătoare a mediei obţinute la concurs, pe posturi/catedre vacante/rezervate, în data de 4 august 2006.

Ioana Iuhas0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !