Lupta pentru FRF

Lupta pentru FRF
Au loc alegerile la Federaţia Română de Fotbal şi, pentru prima dată în ultimii 15 ani, eternul preşedinte Mircea Sandu are un contracandidat serios în persoana fostului internaţional Gică Popescu.

Instalat în funcţie în 1990, Sandu se laudă cu 4 calificări la turnee finale de Campionate Mondiale sau Europene, dar are şi 4 campanii ratate, dintre care ultimele 3 consecutive.

Sub regimul său, fotbalul românesc a fost invadat de blaturi şi arbitraje dezastruoase, dar Mircea Sandu a tăcut…Poreclit Naşu, preşedintele FRF are drept susţinători la actualele alegeri oameni precum Jean Pădureanu sau Gheorghe Ştefan, altădată capii celebrei Cooperative, dar şi pe Ionuţ Lupescu şi Florin Prunea, componenţi ai Generaţiei de Aur, pe care i-a momit cu funcţii în federaţie.

În vârstă de 53 de ani, Sandu are doi copii, ale căror nume au fost vehiculate în dosarul Cocaină pentru VIP-uri…În acelaşi caz, nepotul său, Robert, fost angajat la FRF, a primit o condamnare pentru trafic de stupefiante.

Celălalt candidat, Gică Popescu este component al Generaţiei de Aur şi a fost singurul care a prezentat un program serios…Fost asociat cu fraţii Ioan şi Victor Becali într-o firmă de impresariat sportiv, fostul căpitan al echipei naţionale a fost acuzat de aliaţii lui Mircea Sandu că va Becaliza fotbalul în cazul în care va câştiga alegerile.

Popescu se laudă cu o Cupă a Cupelor câştigată în 1996 din postura de căpitan al Barcelonei, dar şi cu o Cupă UEFA, obţinută cu Galatasaray.