Luptă pentru statutul de şcoală eco

Luptă pentru statutul de şcoală eco
Elevii şi profesorii de la Liceul de Artă doresc să dobândească statut de şcoală eco. De asemenea, ei speră să primească steagul verde din partea Centrului Carpato-Danubian de Geoecologie, membru al Fundaţia de Educaţie pentru Mediul Înconjurător (FEE).

Oradea. Elevii din clasele primare de la Liceul de Artă au amenajat un colţ eco din desene şi obiecte din materiale ecologice, care au avut ca temă „Toamna”. Activitatea s-a înscris în proiectul internaţional „Eco-Şcoala”, care se derulează în instituţie din acest an.
Colţul eco a fost realizat de elevii clasei a II-a, coordonaţi de profesoara Monika Borbely, de cei din clasele a III- a A şi B, îndrumaţi de profesoarele Valeria Bunica şi Lucia Gălan.
Proiectul este coordonat la nivelul Liceului de Artă de profesoara Sorina Tivadar. În proiect sunt implicaţi toţi profesorii şi elevii şcolii, precum şi reprezentanţi ai părinţilor. Timp de doi, durata de desfăşurare a proiectului, în şcoală vor avea loc concursuri, expoziţii, acţiuni de plantare, acţiuni de igienizare. De asemenea, elevii vor confecţiona obiecte de artă din materiale reciclabile etc.
 
Certificare
„«Eco-Şcoala» este un program pentru managementul mediului şi certificarea şcolilor care-l implementează, coordonat la nivel internaţional de FEE, ce reuneşte 68 de organizaţii din 58 de ţări, care acţionează la nivel naţional în domeniul educaţiei pentru o dezvoltare durabilă. La nivel mondial, programul este susţinut de Uniunea Europeană şi Programul Naţiunilor Unite pentru Mediu.
Participarea unităţilor şcolare la programul internaţional «Eco-Şcoala» reprezintă oportunitatea realizării unor acţiuni instructiv-educative complexe, cu implicarea activă a elevilor, cadrelor didactice, a părinţilor şi cu un ecou important în rândul comunităţii locale”, crede profesoara Sorina Tivadar.
Potrivit acesteia, în Romania, Programul Eco-Şcoala a debutat în anul 1999 cu doar cinci şcoli pilot, ajungându-se în 2009 la 424 de unităţi şcolare.
Crina Dobocan0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !