Luptă strânsă pentru preşedinţia Franţei

Reactualizat la:
Luptă strânsă pentru preşedinţia Franţei
FRANŢA – La mai puţin de 24 de ore înainte de primul tur de scrutin, candidatul conservator, Nicolas Sarkozy, şi adversarul său socialist, Segolene Royal, sunt angajaţi într-o cursă strânsă, pentru postul de preşedinte al Franţei.

Cu toate acestea, surprizele nu lipsesc. Suspansul a crescut după ce un sondaj de opinie l- a plasat pe liderul Frontului Naţional, Jean-Marie Le Pen, pe locul al treilea, înaintea candidatului centrist, Francois Bayrou.

Candidatul extremei drepte este creditat, potrivit acestui sondaj, cu 16,5% din voturi, depăşindu-l cu jumătate de procent pe Bayrou. Sarkozy, cu 26,5 % din intenţiile de vot, o devansează pe Segolene Royal doar cu un procent. Nu este pentru prima dată când Le Pen creează un adevărat seism politic. În alegerile din 2002, el ajuns în al doilea tur de scrutin, ceea ce a provocat mobilizarea alegătorilor moderaţi pentru realegerea lui Jacques Chirac.

În acelaşi sondaj se anunţă o confruntare dură între Sarkozy şi Royal în al doilea tur de scrutin, cei doi fiind creditaţi cu şanse egale de câştig. Alte sondaje indică un uşor avans al lui Sarkozy, între 3 şi 7%, faţă de Royal, avantaj care se va menţine şi în cel de-al doilea tur de scrutin. În schimb, toate în plasează pe Le Pen se clasează pe locul patru, în urma centristului Bayrou.

Nici unul dintre ceilalţi opt candidaţi înscrişi în cursa pentru fotoliul de preşedinte nu se apropie de cota de 5%, atinsă doar de candidatul Ligii comuniste revoluţionare, Olivier Besancenot.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase