Lupul, paznic la turma de oi

Lupul, paznic la turma de oi
CICLOVA – Necăjit de cele întâmplate în propria gospodărie, Nicolae Vidu cere ajutorul primăriei. Astfel, s-a constituit o comisie de specialitate formată din reprezentanţi ai Direcţei Sanitar Veterinară Caraş-Severin.

Din aceeaşi comisie au făcut parte şi reprezentanţi de la Agenţia de Mediu Caraş-Severin şi Inspectoratul Teritorial de Regim Silvic şi Vânătoare Timişoara. După examinarea animalelor şi a gospodăriei lui Nicolae Vidu, s-a stabilit că omul trebuie despăgubit.

„Pentru a veni în sprijinul lui Nicolae Vidu s-a format imediat o comisie de expertiză şi s-a constatat că solicitarea de ajutor din partea specialiştilor este fundamentată. Este tragic ce i s-a întâmplat d-lui Nicolae, dar dacă până în anul 2006 cei de la Inspectoratul Teritorial de Regim Silvic şi Vânătoare despăgubeau pe cei care se confruntau cu astfel de situaţii, acum cei de la Agenţia de Mediu fac acest lucru.

După o analiză temeinică, s-a ajuns la concluzia că dl Nicolae va fi despăgubit cu 170 mii lei/oaie. Desigur, dosarul întocmit trebuie să ajungă la Bucureşti şi să fie evaluat, dar sunt convins că omul va primi despăgubirea respectivă“, ne-a declarat Gheorghe Percea, primarul comunei Ciclova Română.

Efectele atacului

Ion Opriţescu, reprezentantul zonal al Direcţei Sanitar Veterinară Caraş-Severin ne-a explicat faptul că este necesar ca cele patru oi rănite grav în zona laringelui (gât), să fie eutanasiate, deoarece nu se mai pot hrăni şi vor muri de foame.

De asemenea, câinii d-lui Nicolae vor fi supravegheaţi timp de două săptămâni, pentru a se elimina orice suspiciune cu privire la turbare. Este bine ca oamenii să ştie că în astfel de cazuri se primesc despăgubire prin Legea 407/2006.

Mianda Mladin0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !