M.A.I. alături de credincioşi

Reactualizat la:
M.A.I. alături de credincioşi
IPJ Bihor a luat o serie de măsuri suplimentare pentru menţinerea climatului de ordine şi linişte publică pe raza de competenţă.

 În perioada Sărbătoririi Adormirii Maicii Domnului şi pe timpul acesteia poliţiştii bihoreni au misiunea de asigurare a ordinii şi liniştii publice, de prevenire şi combatere a furturilor, vagabondajului, cerşetoriei, a comerţului ilegal, de asigurare a fluenţei circulaţiei pe traseele turistice, precum şi de a acţiona pentru preîntâmpinarea oricăror evenimente negative. Astfel, poliţiştii bihoreni vor acţiona zilnic, atât pentru îndeplinirea responsabilităţilor necesare asigurării unui climat public de ordine şi siguranţă, cât şi în cadrul dispozitivelor suplimentare instituite în localităţile unde se vor desfăşura manifestări religioase, culturale şi artistice. Oamenii legii mai au ca scop şi asigurarea unei reacţii ferme şi a unei intervenţii rapide la solicitările cetăţenilor. În acţiunile desfăşurate pentru asigurarea unui climat de ordine şi linişte publică în această perioadă sunt implicaţi 430 de poliţişti din cadrul structurilor de ordine publică, 154 de poliţişti rutieri, 53 din cadrul structurilor de investigaţii criminale, 27 de poliţişti de investigarea fraudelor şi 15 poliţişti din cadrul structurilor de arme, explozivi şi substanţe periculoase, poliţiei transporturi şi alte formaţiuni de aplicare a legii.

Întreg M.A.I. -ul

Poliţiştii bihoreni vor acţiona în sistem integrat, alături de jandarmi din cadrul I.J.J. Bihor şi poliţişti de frontieră orădeni, pentru asigurarea şi menţinerea ordinii publice pe timpul desfăşurării slujbelor religioase, în zonele care cunosc un aflux mare de credincioşi, prin patrule mixte, auto şi pedestre, sub coordonarea poliţiei. Poliţiştii rutieri şi de ordine publică bihoreni vor fi prezenţi activ pe căile de acces ce converg spre lăcaşurile de cult, staţiunile turistice, principalele drumuri naţionale, în punctele cu risc ridicat de accidente şi la orele cu trafic intens, în vederea fluidizării circulaţiei şi prevenirii accidentelor rutiere. Se va acţiona pentru combaterea excesului de viteză, prevenirea accidentelor şi ambuteiajelor rutiere, fluidizarea şi controlul circulaţiei rutiere şi pietonale. În acţiunile desfăşurate, poliţiştii rutieri bihoreni vor utiliza echipamentele video de supraveghere a traficului rutier şi măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor, instalate pe autospecialele unităţilor de poliţie rutieră, urmărind în special prevenirea şi combaterea excesului de viteză. În zonele cu aflux mare de credincioşi sau turişti vor fi pregătite rezerve de intervenţie pe timpul desfăşurării manifestărilor religioase, care să poată acţiona de îndată, în cazul producerii unor evenimente deosebite.

De asemenea, poliţiştii Serviciul de Investigare a Fraudelor din cadrul I.P.J. Bihor vor acţiona alături de alte autorităţi ale statului, după caz, pentru prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale, verificarea legalităţii activităţilor desfăşurate de către unităţile de alimentaţie publică şi de cazare a turiştiulor. Structurile de poliţie transporturi vor asigura patrularea trenurilor de călători, pentru combaterea tâlhăriilor, furturilor de/din bagaje şi din buzunare.

Taguri: , , ,


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !