Măcelarii din piaţă, în vacanţă

Măcelarii din piaţă, în vacanţă
ORADEA – După emoţiile că vor rămâne pe drumuri – în urma deciziei Direcţiei Sanitar-Veterinare de la jumătatea lunii trecute, de a închide hala de carne din Piaţa Cetate, pentru că nu îndeplinea condiţiile impuse de normele UE în domeniu – comercianţii din acest spaţiu s-au mai liniştit.

Disperaţi că vor rămâne pe drumuri, în urmă cu trei săptămâni ei au plecat la Primărie, de unde au obţinut promisiunea că hala va fi modernizată pentru a corespunde standardelor europene.

Asta cu condiţia ca de la 1 iunie să evacueze spaţiul pentru a permite renovarea. Într-adevăr, lucrările de amenajare au început la 1 iunie, dar comercianţii sunt pe loc. „Am început cu construcţia vestiarelor şi a duşurilor, urmând ca lucrările la hală să le începem din data de 18 iunie. Până atunci măcelarii vor putea rămâne pe loc”, declară reprezentanţii conducerii Pieţei Cetate.

Nu vor surprize
Concret, hala va fi dotată cu aparate de aer condiţionat, care vor păstra o temperatură constantă sub 15 grade Celsius, acoperişul va fi reparat şi vor avea loc lucrări de renovare a pereţilor, urmând ca uşa de acces dinspre exterior să fie închisă.
Teoretic, şantierul va fi închis în data de 12 iulie, însă totul depinde şi de vremea de afară, după cum spune conducerea pieţei.
În ceea ce îi priveşte pe comercianţi, aceştia nu au nimic de reproşat celor care îi vor trimite o lună în vacanţă. „Noi am spus atunci, la Primărie, că înţelegem că va trebui să stăm acasă în timpul ăsta. Sperăm ca lucrările să se încheie la timp şi, la întoarcere, să nu avem surprize şi să putem reveni pe exact aceleaşi locuri”, afirmă C.A., unul dintre comercianţi.

Dan Birta0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !